Вінницький та Харківський ректори з неповагою до вчених шести ВУЗів України...

07 травня 2013, 12:23
Власник сторінки
0
574
Вінницький та Харківський ректори з неповагою до вчених шести ВУЗів України...

Проти 8 позитивних рецензій відомих вчених з шести ВУЗів України, грифу МОЗ України та акту впровадження, ректори Мороз В.М. та Черних В.П. організували підроблені негативні рецензії.

Відомі науковці, професори та доценти Київського, Львівського, Одеського, Вінницького медуніверситетів та Національного фармуніверситету надали 8 позитивних рецензій на підготовлені кандидатом фармацевтичних наук навчальні посібники з фармацевтичної хімії. Перша книга отримала гриф МОЗ України та акт впровадження у навчальний процес Івано-Франківського медуніверситету (http://www.uapf.com.ua/blog.php?u=1117&b=11). Ректор Вінницького медуніверситету Мороз В.М., Герой України, академік АМН України, депутат Вінницької обласної ради та його підлеглі разом з заступником Міністра МОЗ України Копитовим С.М. домагалися співавторства. Задумане їм не вдалося, однак амбіції виявилися вищими за законодавство України. Вони вдалися до принижувань та образ автора, зведення наклепів, пліток, обмовлянь, шантажу та погроз, а проти 8 позитивних рецензій відомих вчених з 6 ВУЗів України, грифу МОЗ України та акту впровадження, ректор Мороз В.М. разом з ректором Харківського фармуніверситету Чернихом В.П. організували підроблення негативних рецензій на навчальні книги, чим демонстративно висловили свою неповагу, зверхність та зухвалість до маститих вчених України з кінцевим результатом своєї помсти - звільнення з роботи автора двох навчальних посібників з фармхімії, кандидата фармнаук за... прогули.


У Вінницькому медуніверситеті зав.кафедрою фармхімії, кандидат хімічних наук, доцент Ющенко Т.І., нефахівець в галузі фармації та медицини, упродовж 8 років завідувала кафедрою та організовувала незаконну торгівлю методичними вказівками з різних навчальних дисциплін, з яких 15 - з фармхімії, які підготувала кандидат фармацевтичних наук, викладач фармацевтичної хімії.

Після захисту кандидатської дисертації “Вплив властивостей матриці на концентрацію алмазного порошку у композиційних покриттях” зі спеціальності “Фізична хімія” (технічний університет) вона ніколи не викладала фармхімію студентам, не написала жодного підручника чи навчального посібника та не підготувала жодного кандидата наук.

Ректор Мороз В.М., МОЗ, МОН України та правоохоронні органи, незважаючи на те, що студенти повинні отримувати методвказівки безоплатно, не припинили торгівлю в державному ВУЗі.

Коли керівники ВУЗу побачили нові одноосібні праці кандидата фармнаук - два навчальних посібника з фармхімії, вони почали вимагати співавторство для себе, асистентів без наукових ступенів, лаборантів кафедри фармхімії Вінницького медуніверситета та фахівців Харківського фармуніверситету, щоб заручитися їх підтримкою. Заступник Міністра МОЗ України Копитов С.М. допомагав їм у цьому.

Відмова у співавторстві стала загрозою налагодженому посадовцями бізнесу з торгівлі працями кандидата фармнаук. Тому ректор Мороз В.М. негайно почав розправлятися з молодим науковцем — автором 15 методвказівок та одноосібним автором двох навчальних посібників з фармхімії на 737 сторінках друкованого тексту.

Її одразу незаконно відсторонили від ведення занять виключно зі студентами ІІІ курсу заочної форми навчання, для яких вона підготувала свої посібники. Для цього зав. кафедрою Ющенко Т.І. сфабрикувала протокол засідання кафедри фармхімії, яке згодом опротестувала прокуратура Вінницької області як незаконне.

Мороз В.М. створив комісію у складі декана фармфакультету, доцента Бобрука В.П., зав. навчальним відділом, професора Фоміної Л.В. та зам. декана медичного факультету № 2, доцента Школьнікова В.С., яка підробила свій висновок (Школьніков В.С. цей висновок не підписав). А до МОН України ректор повідомив: “...спроб або намагань увійти у колективне співавторство з авторкою даних посібників не було та немає ні у завідуючої кафедрою, ні у членів колективу, ніхто не відсторонював її від ведення практичних занять, в університеті створено абсолютно нормальні умови праці для науково-педагогічного колективу”.

Проректори Вінницького медуніверситету Петрушенко В.В. та Гумінський Ю.Й. разом з зав.кафедрою Ющенко Т.І. знехтували законодавством України і зобов’язали двох асистентів без наукових ступенів та одного старшого викладача кафедри фармхімії надати 3 негативних рецензії на навчальні посібники автора, проти 8 позитивних рецензій відомих вчених України, грифу МОЗ України та акту впровадження в навчальний процес Івано-Франківського медуніверситету.

Ректор Мороз В.М. незаконно звернувся до ректора Харківського фармуніверситету Черниха В.П. з проханням провести фахівцями цього закладу “незалежну експертизу” посібників кандидата фармнаук, замість того, щоб, відповідно до наказу МОН України № 588 від 27.06.2008 року, звернутися з листом-клопотанням до МОН України.

Оскільки у нього не було навчальних посібників автора (вона йому їх не надавала), він не надав їх ректору Харківського фармуніверситету Черниху В.П. Але останній не розгубився і зобовязав своїх підлеглих (зав.кафедрою фармхімії, професора Георгіянц В.А., професора Безуглого П.О., доцентів Гарну Н.В. та Бевз Н.Ю.) прорецензувати “порожнє місце”, замість навчальних посібників і сфабрикувати дві негативні рецензії в загальному вигляді.

Зав.кафедрою фармхімії, професор Харківського фармуніверситету Безуглий П.О. ще у 2009 році надав позитивну рецензію на навчальний посібник автора. А через два роки, за вказівкою Черниха В.П., вже наступна завідуюча кафедрою фармхімії - Георгіянц В.А. надала негативну рецензію на рукопис цього ж посібника, оригіналу якого у неї не було, оскільки автор і їй його не надавала.

Керівництво Вінницького медуніверситету (Гумінський Ю.Й., Бобрук В.П., Фоміна Л.В.) разом з зав.кафедрою фармхімії Ющенко Т.І., асистентами та лаборантами кафедри фармхімії одностайно проголосували проти 8 позитивних рецензій відомих вчених України. Так кожен з них демонстративно висловив свою неповагу, зверхність та зухвалість до вчених України.

Негативні рецензії на навчальні посібники стали останнім способом та останньою надією на збереження бізнесу на кафедрі фармацевтичної хімії, тому посадовці ВУЗу схопилися за них, як за якір порятунку.

Повідомлення про неправомірні дії посадовців Вінницького, Харківського ВУЗів та заступника Міністра МОЗУ Копитова С.М. у вищі інстанції та правоохоронні органи закінчилися підробкою службових записок та актів для звільнення викладача з роботи за... прогули.

Зав. кафедрою Ющенко Т.І. підробила службові записки від 7, 14, 15, 27 лютого та акти до них заднім числом в один день і в цей же день - 28 лютого 2012 року зареєструвала їх в журналі обліку вхідних документів. Ректор взяв відпустку на два дні, щоб ніхто не здогадався про звільнення з роботи молодого науковця на замовлення. Вінницькі правоохоронці та судді вступили в злочинну змову з ректором Морозом В.М., тому не досліджували абсурдний зміст службових записок та актів, який межує зі здоровим глуздом та абсурдність зазначених в них годин прогулів з точністю до хвилини (4 год. 42 хв., 3 год. 32 хв., 4 год. 57 хв., 4 год. 52 хв.).

В цьому полягає цинізм всієї ситуації.

Ректор Мороз В.М., МОЗ, МОН України та правоохоронці “не знали” про факти торгівлі методвказвками у державному ВУЗі та “не знали” про факт невідповідності займаній посаді нефахівця в галузі фармації та медицини Ющенко Т.І. Тому у 2012 році Мороз В.М. подовжив її карєру ще на наступні 7 років, що обєктивно не відповідає її досвіду, знанням та моральним якостям.

На позовній заяві кандидата фармнаук до Вінницького суду “Про визнання рецензій незаконними, скасування протоколів” у суді підробили реквізити та потрощили диски з аудіофонограмою судових засідань. Суддя Іщук Т.П. винесла неправосудне рішення, яке суперечить діючим нормативним актам України.

На початку 2013 року відкрили чотири кримінальних провадження за фактом неправомірних дій посадовців Вінницького медуніверситету та Харківського фармуніверситету. Злочин кваліфікували як службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем. Згідно Кримінального кодексу України максимальне покарання за нього - до вісьми років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади. А згідно статті 54 Закону України “Про освіту” педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.