Студенти для студентів

01 червня 2013, 13:39
Власник сторінки
0
489
Студенти для студентів

Закони потрібно знати, принаймні для того, щоб вміло їх порушувати

 

Не знаєш, як їздити «зайцем» в трамваї і при цьому не платити штраф? Чи як правильно сховати пиво від приставучих міліціонерів? Цим та багатьом іншим хитрощам навряд чи навчать на університетських лекціях. Більш того, одна справа, коли ти  мусиш вчитися і сидіти на парах(часто - нудних),тому що в кінці семестру все одно доведеться складати залік чи іспит, зовсім інша ситуація – коли ти усвідомлено приходиш на заняття у свій вільний час із бажанням дізнатися щось нове.

Мова йде про так звану, «неформальну освіту». Ще взимку минулого року закінчила «Школу журналістики при НТУУ «КПІ»». Не можу сказати, що пішла туди за теоретичними знаннями. Їх мені достатньо надав і університет. Але все ж таки, ні разу не пожалкувала  про своє рішення: і новими знаннями все-таки багаж свій  поповнився, та ще й нові знайомі зявилися, з якими підтримую стосунки  і зараз. Тому рішення піти на КПІ-шну «Школу юридичної освіти» було усвідомлене, базувалося, так би мовити,  на попередньому досвіді. «Школа Юридичної Освіти – це проект PR-Відділу Студентської Ради НТУУ «КПІ», покликаний створити необхідні умови для отримання студентами якісних знань в області права» - саме так організатори анонсували свій задум.

Лекції, побудовані на вільному спілкуванні, дискусії між спікером та студентом, спрямовані надати учасникам школи базис з основ юриспруденції. Адмінстягнення, правила спілкування з правоохоронцями, права та обов’язки споживачів, відповідальність за правопорушення,які вчиняються у громадських місцях – основні питання, які учасники школи змогли для себе з‘ясувати протягом 8 тижнів навчання.  І,головне, не суха теорія, а конкретні приклади та поради, як уникнути неприємних ситуацій або, як простіше та без наслідків «обійти» закон, якщо вже  втрапив в халепу.


«Кінцева мета «Школи юридичної освіти» - надати студентам можливість поглибити знання в різних галузях права. Багато в кого є бажання дізнатись щось нове з різних сфер, але на жаль, сучасна система освіти не реалізує це бажання в повній мірі . Отож, ми своїми силами намагаємось заповнити прогалини в нашій навчальній програмі, - стверджує куратор «Школи юридичної освіти при НТУУ «КПІ»» Артем Пилипенко. Користь від таких проектів - це безпосередньо знання, які може отримати кожен бажаючий. Після закінчення навчання студенти отримують сертифікати про проходження інтенсивного курсу з основ тої чи іншої галузі науки.
Варто зазначити, що ми організовуємо та проводимо декілька схожих проектів. Навчання в аналогічних школах при НТУУ "КПІ" пройшло близько 200 студентів і кожен на собі відчув переваги та користь від нашої роботи».


         Дійсно, як зазначив Артем, в КПІ щороку проводиться низка подібних заходів, спрямованих допомогти студентству в самореалізації та розвитку своїх здібностей. Головне – бажання та прагнення до самовдосконалення!

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.