Депутатські «оздоровчі» кошти більше знадобляться хворим дітям

19 липня 2013, 11:56
Власник сторінки
0
181

Перше, чим зайнявся, повернувшись із столиці у рідне Закарпаття, – віддав передбачені мені, як народному депутату, оздоровчі пільги. Знайшлися люди, які потребують цих коштів більше…

З самого початку роботи парламенту VII скликання ми, разом з колегами по фракції, виступали за скасування пільг народним обранцям. Навіть написали заяви, щоб відмовитись від передбачених на наше оздоровлення грошей. Ми вважаємо ганебним витрачати такі суми на відпочинок і розваги у той час, коли в бюджеті нема коштів на зарплати, медицину, пенсії.

 

Однак, пізніше з'ясувалося, що такий наш крок нічого, по суті, не змінить: якщо офіційно відмовитися від цих коштів, то вони все-одно підуть на потреби Верховної Ради. Ось чому, щоб не дати витратити ці кошти на утримання депутатів чи апарату парламенту, ми вирішили направити їх на добрі справи. Все спрямовуємо на допомогу особам, які борються з тяжкими хворобами. Насамперед, хочемо допомогти дітям.

 

Тож, оприлюднюю інформацію про те, куди конкретно я витратив всі свої “оздоровчі” гроші:

Найбільшу суму, 15 тисяч гривень, переказав на потреби реабілітації 4-річного ужгородця Максима, у якого діагностували рідкісне захворювання суглобів – двосторонню хворобу пертеса.

Ця хвороба кістково-суглобного апарату найчастіше зустрічається у дітей і протікає в два етапи: руйнування суглобів від найменшого навантаження і подальше їх відновлення. Випадків, як у Максима, коли вражені обидві ноги, трапляється кілька на мільйон. Успіх лікування залежить від того, наскільки вдасться зберегти суглоби на етапі їх руйнування, і як їх вдасться відновити на етапі загоєння. Малий провів у ліжку рік, адже кості ніг не витримували і найменшого навантаження. А зараз йому конче необхідне реабілітація, яку в Україні проводять в Євпаторії.

Ще 11 тисяч гривень розприділили між двома онкохворими дітьми: 6-річним Робертом з Ужгорода та 15-річним Ярославом із села Березово, що на Хустщині. Наразі батьки цих дітей збирають гроші на термінові операції, які в Україні, на жаль, не роблять. Посильна допомога їм зараз дуже потрібна.

Також, кошти отримала мешканка Ужгородщини, пані Марія, що хворіє на ниркову недостатність і потребує підтримки для боротьби з цією хворобою. Додатково, політик проконтролював виділення жінці ліків, необхідних для проведення процедури діалізу.  Попередньо ми добилися виділення їй в повному обсязі необхідних ліків для проведення процедури діалізу. Решту необхідну для лікування суму перерахував із вищезгаданих пільгових грошей.

 Я чудово розумію, що наш жест не змінить ситуацію в цілому. Систему охорони здоров’я треба змінювати докорінно. Але ці конкретні  люди не можуть чекати, поки зміниться влада і в країні почнуть думати про своїх громадян. Підтримка і лікування їм потрібні тут і зараз. Я щиро сподіваюся, що ці гроші сприятимуть їх одуженню.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,політика,пільги,Пацкан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.