Нікому не потрібні патріоти

25 серпня 2013, 18:15
Власник сторінки
0
1764
Нікому не потрібні патріоти

Грань між патріотизмом та вандалізмом і бидляцтвом.

"У ніч з 23 на 24 серпня невіломі обмалювали КПІ правими темами."
Саме цим хизується одна із патріотичних груп:
"Слава Україні", "Україна наша земля" , "Україна понад усе" - дійсно чудові лозунги і вони особисто мені дійсно близькі. 
А ще я дуже люблю свій університет - КПІ, який в цьому році закінчив і який є одним із небагатьох осередків справжнього громадянського суспільства та академічних свобод. Тут прийнято на біле казати біле, а на чорне - чорне. Тут навчається величезна кількість різнопланових людей в тому числі і тих хто підтримує націоналістичні та патріотичні течії. Але таку акцію псевдопатріотів всі сприйняли чітко і майже однозначно, обговорення тут http://vk.com/wall-23762795_33066
Якщо дійсно в таких вчинках патріотизм, то я не патріот: 

Якщо так потрібно показувати любов, то я не люблю Україну:

Такі акції чудовий приклад вибивання смислів. Саме цим зараз і займаються свободні "патріоти". Бо всі ці чудові фрази про любов до України, особисто в мене нівелюються на фоні такого варварства.  Те ж саме роблять депутати з вишиванками вибиваючи смисл з них. Те ж саме розблять із мовою, коли ділять на більших та менших патріотів за мовною ознакою.  Впевнений такі "патріотичні" заходи тільки більше відштовхують від всього українського. Насильно мил не будеш, чи як там кажуть. 

Ви скажете - ні це що зробили ці уроди краще ніж сидіти за компом. 
Ось що краще:
Проти такого і слова ніхто б не сказав:
Але це ж треба запаритись і голову включити. 
Паралельно з тим в КПІ для людей які бажають популяризувати українське - жодних перепон. Більше того в цьому навіть є максимальна підтримка адміністрації. Хай навіть мова йде і про малювання на стінах:

Особисто я маю великі сумніви, що вандалістські надписи справа рук самих КПІшників. Вже неодноразово стикались з тим як в університет приходять заради дешевого піару. З недавніх:  http://studsvoboda.org.ua/parkan-na-polyani-kpi-zrujnovano/

А тим часом я сьогодні йшов біля Хрещатика і там себе нормально почувають такі сіті-лайти:

І жодних актів вандалізму щодо них. Замалювавши такі от, дійсно було б за що сказати респект. 
А так дешевизна, псевдопатріотизм і контрнастрої у спільноти. 

--------------------------------------

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.