ESHAK – жлобська, непотрібна для Києва забігайлівка

17 вересня 2013, 15:42
Власник сторінки
Маркетолог, політолог, літератор
0
677

ESHAK – жлобська, непотрібна для Києва забігайлівка

Київ – велика європейська столиця, яка має чудову інфраструктуру кафе, барів, ресторанів різних стилів та напрямків. Але, звісно, не обходиться без жлобства, і не лише місцевого, а й імпортованого.

Останнім часом в центрі уваги опинився ресторан ESHAK, тому я вирішив взяти його за приклад, який, попри те, що знаходиться в центрі Києва, демонструє жлобство, яке притаманне генделикам на околицях. Саме тому я й називаю ESHAK забігайлівкою, хоча за рівнем цін, кухні (яку я не мав часу і бажання оцінити), кількості “Vip-персон”, комусь він може здатись солідним рестораном.

Так в чому ж жлобство?, – спитаєте ви. Народний депутат України Едуард Леонов з помічниками та місцевими жителями відвідав цей заклад, щоб донести до відома керівництва скарги з боку місцевих мешканців. Щоб зробили б в більшості солідних закладів? Запросили б народного депутата та всіх, хто його супроводжував в ресторан, пригостили б стравами та напоями, вислухали б претензії місцевих жителів, і, як варіант, запропонували б місцевим жителям дисконтні картки на 20%. Можливо, для когось, це могла б бути достатня компенсація за шум, запах кухні, додатковий трафік машин та людей. Конфлікт, можливо б, і не був залагоджений одразу, але принаймні це б створило позитивну атмосферу і посприяло би подальшому діалогу.

Але керівнцтво ESHAKa так не вчинило. Натомість воно вирішило не пускати гостей до ресторану, застосувало фізичну силу до народного депутата, на фото видно осіб кавказької зовнішньості, які показували непристойні жести, погрожували людям. Якщо це не жлобство – то що? Ніякої поваги до думки місцевих жителів, які, до речі, могли б стати постійними відвідувачами цього ресторану. Ніякої поваги до народного депутата України Едуарда Леонова, який представляє ВО “Свобода”, а підтримка цієї політичної сили дуже висока в Києві.

Одного цього епізоду вже достатньо, щоб скласти враження про ESHAK. Якщо вони так хамськи поводяться з народним депутатом, таке і гірше ставлення може очікувати кожного. Захоплення рестораном великої території тротуару під літній майданчик – теж негативний факт. В цетнрі, й зокрема на Великій Васильківській постійно є проблеми з місцями для паркування, з вільним місцем на тротуарі для пішоходів та велосипедистів. ESHAK лише відібрав у киян квадратні метри, при цьому не надавши ніякої вартості взамін. Бо яка може бути естетична вартість для Києва у закладі з іменем єшак? Можливо, в когось єшаки і викликають захоплення, але я бачив лише глузування з цього “бренду”. Я думаю, що багато хто зі мною погодиться, що ESHAK лише псує історичне обличчя цієї києвської вулиці, на якій вже і так знаходиться чимало гарних ресторанів.

Навіть суто по узбецькій кухні (як себе позиціонує ESHAK) в Києві є чимало закладів: Урюк на Ярославовім валу, Караван на Кловському спуску, та інші. Цікаво, чи власник ESHAKа Свєтлаков (є такий актор, виявляється) не придумав нічого оригінальнішого, чи він просто фанат узбекської кухні? Так чому тоді не відкрив ESHAK в Москві? Там і узбеків набагато більше. Оренда дорожче?

Я думаю, керівництво ESHAKа могло б публічно вибачитись за жлобство своїх підлеглих перед народним депутатом України Леоновим та місцевими жителями. Допоки цього не станеться, “жлобство” буде невід'ємний брендом Єшака для мене та всіх, хто поділяє цю думку.

Як протилежний приклад, можу навести ресторан “Кувшин”, який знаходиться на цій же вулиці, в парку навпроти Костьолу. Серед варіантів кухні є також узбецька кухня. Літня площадка там також велика, але гармонійно вписується в парк, ніяких проблем для місцевих мешканців заклад не створює. “Кувшин” знаходиться в тій же ціновій категорії, як і ESHAK (можливо, навіть менші ціни), але сам по собі заклад на порядок вище (враження не об'єктивне, бо в Єшаку я не був і не збираюсь заходити, можу судити лише по фото).

Як висновок, я вважаю, що ESHAK – демонтують. Він може бути просто не рентабельним, не витримати конкуренції. Або його демонтують, коли влада в Києві буде у киян. Бо за жлобство також треба відповідати!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,ресторан,Київ,народний депутат,Леонов,ресторан ишак,ресторан сергея светлакова,ишак киев,ишак видео
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.