Музичний уік-енд

02 жовтня 2013, 19:13
Власник сторінки
Студентка КНУ ім. Шевченка, Інститут журналістики. Видавнича справа і редагування
0
231
Музичний уік-енд

«Український музичний ярмарок» та «Червона Рута» вперше об’єднали конкурсну програму молодих виконавців із презентацією сучасного музичного обладнання

26-29 вересня  із Національного комплексу «Експоцентр України» лунали акорди сучасних українських пісень, запрошуючи всіх бажаючих взяти участь в спеціалізованій виставці «Український музичний ярмарок – 2013» та насолодитися Всеукраїнським фестивалем сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута – 2013».


Журі фестивалю 

«Український музичний ярмарок» та «Червона Рута» одночасно стартували під час прес-конференції, вперше об’єднавши  конкурсну програму молодих виконавців із презентацією сучасного музичного обладнання. Ольга Кушпитовська, президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація дистриб’юторів, виробників і продавців професійного звукового і світлового обладнання, музичних інструментів» охарактеризувала незвичний цьогорічний тандем ярмарку та фестивалю як «найрепрезентативнішу, незважаючи на всі перипетії бізнесу, можливість для звичайних шанувальників музики отримати враження про розвиток музичної індустрії в цілому світі та в Україні зокрема».


Георгій Шевко, виконавчий директор «Українського музичного ярмарку», звернув увагу присутніх на нинішню проблему, з якою зіткнулись організатори «Червоної Рути»: на жаль, фінал фестивалю втратив медіа-підтримку з боку держави, тому варто підмітити, що об’єднання «Українського музичного ярмарку» та «Червоної Рути»  – не тільки цікаве, але й взаємно корисне явище. Адже обидва бренди стали центром української музичної культури, першоджерелом національної школи музики. Організатори поставили перед собою завдання спільними зусиллями створити нову конкурентоспроможну, сучасну і водночас глибоко національну українську масову музичну культуру. 

Ярмарок є соціально спрямованим проектом. Організатори виставки та провідні технічні спонсори «Алвісс», «Комора», «Трембіта», «Лайтек», «Мега-шоу» та «Феєрія» постійно підтримують дитячі музичні школи. Лише за минулий рік близько 20 шкіл отримали нові музичні інструменти. Організатори також  намагаються підтримати сучасних українських виробників та допомогти їм зайняти вигідні позиції на світовому ринку.



Водночас «Червона Рута» змінює формат – налаштовується на хвилю підтримки українського автентичної культури. Понад 900 молодих виконавців з усіх регіонів України виступили на трьох сценах легендарного українського фестивалю. Фінальні конкурси й гала-концерти упродовж чотирьох днів пройшли відразу в шести найпопулярніших музичних жанрах: поп-, сучасна танцювальна, акустична, рок-, та українська автентична музика. Участь у «Червоній Руті» стала початком грандіозної кар’єри для багатьох «стовпів» сучасного українського шоу-бізнесу, тому цілком можливо, що за декілька років імена музикантів, що презентували свою творчість на сцені фестивалю, пролунають на всю Україну.


Гості та учасники «Українського музичного ярмарку» з ентузіазмом відгукуються про цьогорічне об’єднання легендарного фестивалю та провідної музичної виставки. 

Володимир Гориславець, представник таких видань як «Уроки вокалу» й «Музична школа»,  розповів, що «участь в ярмарку дає змогу донести інформацію до широкого загалу, вписати українську музику в світовий контекст».  Студентка  Київського національного університету, Анна Зевако, поділилась враженнями щодо виставки та фестивалю. «Це неймовірне поєднання, - говорила дівчина. – Ти розглядаєш сучасні музичні інструменти і чуєш пісні молодих українських виконавців одночасно. Така атмосфера дуже надихає». Особливо гостям сподобалась можливість «спробувати» інструменти на виставці, зіграти та отримати цінні поради від спеціалістів. Молодий гітарист Петро Вавриченко провів у павільйонах «Експоцентру» цілий день, досліджуючи останні новинки музичної індустрії. Хлопець сподівається, що наступного року сам зможе взяти участь у фестивалі, і сподівається, що «Український музичний ярмарок» і «Червона Рута» діятимуть разом і надалі. 



Варто дбати про сучасну українську музику, виховувати  в молоді бажання творити сучасне та майбутнє музичної індустрії. І саме такі яскраві проекти підсилюють цікавість та зберігають своєрідний вогник в серцях сучасних шанувальників української музики.
  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Український музичний ярмарок,Червона Рута - 2013,музична виставка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.