Столиця і переферія: особливості діалогу

02 жовтня 2013, 20:13
Власник сторінки
0
180

Переферія центру віддає все: гроші, ресурси, податки, робочу силу... Центр переферію також любить, шкода, що не взаємно...


Це на той випадок, якщо комусь буде цікаво: Чому ми так погано живемо? і Чому переферії немає жодного діла до подій в столиці?

Це Україна, економічна ситуація, вигляд з села.

Переферія центру віддає все: гроші, ресурси, податки, робочу силу...
Центр переферію також любить, шкода, що не взаємно... Маленькі мостики будуються роками, дотацій чекають десятиліттями і вони жодного разу в повному об'ємі не приходять... Цілий ряд факторів тримає переферію на рівні зубожіння, просто, щоб не померли... І це лише з точки зору системи, яка на диво не змінюваться від зміни чергової влади.

Ви думаєте опозиція краща, чи ті хто думає, що вони кращі за опозицію? Вони кажуть: В країні кошмар, така-сяка влада. Допоможіть. Ми подамо заяку на тисячний протест... Вони не знають, як живе переферія, я навіть сумніваюсь чи знати прагнуть. 

Міщани, а особливо кияни, звикли до доступності цілого ряду ресурсів. Техніка, навіть в не дешевому, з точки зору цін, Львові вам однаково обійдеться дешевше, ніж в райцентрі. Киян влада взагалі балує, багато і часто... Про техніку не скажу, але продуктові ціни там навіть дешевші, ніж в нас, на півдні, де половина тих продуктів вирощується.... Тобто якщо киянам погано, переферія - перебивається з хліба на воду.

Не міщанам розповідати селянам, що таке погано... Але, якщо ви політики, якщо ви справді прагнете принести стільки користі селянам, як про те кажете, ви маєте дійсно розуміти потреби переферії... і лише потім влаштовувати всеукраїнські акції. 

Подивіться на все це з точки зору селянина. Попрацював, на себе й того дядечка, податки сплатив, мінімальну зарплатню отримав... інфляція... невелика, але селянам великої й не треба, підскочив бензин, вважайте, що задарма віддав молоко своїх корів... Зате телевізор розважає кожен день... І коли приходять опозиціонери, якщо самі приходять, і починають розповідати селянам про їхні біди, при цьому не аналізуючи причини винекнення бід... Що хорошого можуть сказати селяни?

Зараз ми підходимо до того часу, коли неможна буде прийти до влади без конкретних конструктивних змін. Рівень вимог до політиків лише збільшуватиметься. Тому, якщо хто хоче змінити лише керманича, а не країну, краще відразу забудьте. Хочете змінити систему, змінюйте, але беріться відразу за систему.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: опозиція,Україна,влада,кияни,селяни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.