Цирк поїхав! То нащо приділяти стільки уваги клоуну, який лишився?

08 жовтня 2013, 16:11
Власник сторінки
кандидат философских наук, политический аналитик
0
286
Цирк поїхав! То нащо приділяти стільки уваги клоуну, який лишився?

Клоуни мусять розважати натовп, тому слова М.Задорнова інакше, ніж як недолугу клоунаду сприймати просто не варто.

Вчора побачив в інтернеті текст М.Задорнова щодо бою Кличка та Повєткіна, у якому автор, вийшовши далеко за межі теми, дав "вичерпні, прості і самоочевидні відповіді" на запитання, які мучають не перше покоління професійних істориків. Вийшло у Задорного кумедно.  Власне так, як і мусило вийти у блазня, бо коли коміки починають міркувати про історію, культуру, мистецтво, літературу чи ядерну фізику це, насправді, завжди виходить смішно.

Правда, іноді жарти клоунів бувають не лише смішними, але й недолугими та образливими. Як, наприклад, у Ванюші Урганта вийшло із жартом про червоного комісара та українське село. Але ж на дурнів не ображаються. У них така робота. Клоуни мусять розважати натовп. І заяви Задорнова інакше як недолугу клоунаду сприймати і не варто. Тож дякую, Михайле, розсмішив.  Так тримати.

Проте я не розумію інше. Чому тексту блазня приділяють стількі уваги начебто серйозні ЗМІ, експерти та лідери громадської думки? Невже приватна думка якогось, нехай і відомого, але звичайнісенького шута настільки важлива, щоб її поширювати та обсмоктувати в інформаційному просторі ледь не як топ новину?

Між іншим, варто нагадати, що Задорнов зажив собі слави завдяки недолугим жартам щодо способу життя американців та європейців. Совки зачаровано слухають Задорнова і радісно регочуть над «дурнуватими американцями», у яких, як виявляється, туалет закривається не лише зовні, але й зсередини, просто наповнюючись пихою з приводу власної винахідливості та метикувасті. Ще б пак, у жартах Задорнова «амерікоси» видаються абсолютними ідіотами у порівнянні з «прохаваними та досвідченими совками».  Проте, за весь час свого перебування у США я жодного разу не чув там бойдай найменшої реакції американського суспільства на "витончені та високоінтелектуальні" жарти Задорнова про Америку. Американцям просто нема діла до того, що з приводу них думає якійсь блазень з Росії. Американцям, які створили величезну й надпотужну державу, просто начхати на думку М.Задорнова. Власне як і мені начхати на те, що там сказав чи що там думає Задорнов з приводу історії України, боксу, астрономії чи нейрохірургії.

Звичайно, тим, кому квн чи камеді клаб замінюють академічну освіту, слова «експерта» М.Задорнова можуть видатися абсолютною й непохитною істиною. Всім іншим раджу звертати менше уваги на всіляких російських блазнів.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.