ЛУЦЕНКО

15 жовтня 2013, 08:55
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
225

Донецький адвокат хоче бути святішим Папи Римського

 

Не встиг Юрій Луценко насолодитися свободою, як його, схоже, знову хочуть запроторити за грати.

Донецький адвокат Володимир Оленцевич просить Вищий адміністративний суд визнати незаконним указ президента Віктора Януковича про помилування екс-міністра Юрія Луценка.

За словами Оленцевича,  Янукович порушив норми “Положення про порядок здійснення помилування”, згідно з якими право бути помилуваним має лише засуджений, що особисто подав президенту відповідне прохання. Оленцевич нагадує, що Луценко такого прохання не подавав. Прохання про його помилування подала Уповноважена з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська.

Все це було би смішно, якби не було так сумно. І справа навіть не в тім, що донецький адвокат хоче бути святішим Папи Римського, вибачте, Віктора Януковича. І не в тім суть, що президент не порушував закону, бо помилування є виключним правом Гаранта Конституції, а положення про порядок здійснення помилування є підзаконним актом, зміст якого визначає сам президент (про це заявив адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець). Справа в тенденції.

Ось захотілося комусь засумніватися, що Степан Бандера формально не був громадянином України, а тому не має права бути Героєм України, - і, будь ласка, суд скасовує указ президента (щоправда, попереднього). Раніше подібних звань були удостоєні й інші особи, які теж не мали українського паспорта, але це заявникові байдуже. Головне, аби Бандера був позбавлений цього звання.

Як відомо, Юрія Луценка помилували ще 7 квітня цього року, але лише тепер з’явився позов донецького адвоката Оленцевича. Випадковість? Навряд чи. Адже зараз багато говорять про помилування Юлії Тимошенко. Ось і намагається землячок попередити Януковича, аби той не робив необачних кроків, не звільняв Юлію Тимошенко, а заодно і виправив свою “помилку”, запроторовши знову за грати Юрія Луценка.

Мова не про Луценка чи Тимошенко. Мова про європейський вибір президента, європейський вибір України.

 

Анатолій ВЛАСЮК    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.