«Любов і зрада» у книжці відомого чернігівського письменника Олексія Брика

25 жовтня 2013, 10:18
Власник сторінки
0
323
«Любов і зрада» у книжці відомого чернігівського письменника Олексія Брика

Його книги знаходяться в багатьох знаних бібліотеках Європи, а його духовна книга «І возлюби...» отримала подяку від Папи Іоанна Павла II

24 жовтня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбулася презентація нової книжки відомого чернігівського письменника Олексія Брика «Любов і зрада».

Його книги знаходяться в багатьох знаних бібліотеках Європи, а його духовна книга «І возлюби...» отримала подяку від Папи Іоанна Павла II. «Любов і зрада» — це за рахунком вже 18 книга знаного українського автора.


— Це різножанрова книжка, як і всі мої попередні, в неї ввійшли оповідання, новели, етюди. Теми взяті із життя, із спостережень, із розмов зі знайомими. Кохання — це найвищий стимул в житті людини. В ім’я кохання людина здійснює подвиги, але на жаль в ім’я кохання бувають і зради. Кохання і зрада крокують поруч. Мене питають: чому любов і зрада, а не кохання і зрада? Тому що, любов — поняття більш об’ємне. Кохати можна жінку, дівчину, дружину, а любити можна і треба батьківщину, рідних, близьких, — розповів Олексій Брик.


Привітати письменника прийшли друзі, літературознавці, митці. Хто вже встиг прочитати нову книжку автора, підкреслюють, що вона наповнена глибоким ліризмом і викликає не аби яку тахікардію думок і почуттів. Автору вдалося розкрити непрості морально-етичні проблеми в житті людей. Сюжети творів привертають увагу самобутністю персонажів, динамікою, несподіваною розв’язкою подій і психологізмом.


Фоторепортаж


Довідка:

Олексій Григорович Брик народився 15 травня 1935 р. в селі Кузьминцях Гайсинського району Вінницької області. Юнацькі роки минули в місті Гайсині. Згодом переїхав до Чернігова. Закінчив два вищі навчальні заклади. За фахом — філолог та психолог. Працював учителем, директором школи у смт. Михайло-Коцюбинське. Відмінник народної освіти. Відзначений державними нагородами й літературними преміями: зокрема Олексій Григорович — лауреат премій «Смарагдова ліра», обласної літературної імені Михайла Коцюбинського та Леоніда Глібова, семиразовий лауреат обласного конкурсу «Краща книга року», нагороджений медаллю Національної спілки письменників України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: «Любов і зрада»,Олексій Брик,Чернігівський літературно-меморіальний музей-запов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.