про радість споглядання

21 листопада 2013, 11:48
Власник сторінки
коммерческий работник
0
189

на стику культур

Шановні пані та панове,

дозвольте Вам запропонувати в цей похмурий день трошечки розважитись. Тим більше, це буде не якесь там дешеве теле-шоу, а насолоду споглядання справжнього глобального і історичного феномену. Ідея полягає в тому, що Ви трішечки на віддаленні споглядаєте за масштабним явищем, яке можна порівняти на зіткнення тектанічних плит, яке призведе до вулканів чи землетрусів, піднирення одніє плити під іншу чи їх взаємне пошкодження, устаканення тектанічних процесів, їх стабілізацію чи навпаки виступить каталізатором їх поживлення. 

Мова йде про зіткнення культур, світоглядів, цивілізацій на українському політичному майданчику. 

З одного боку ми маємо "Західний" підхід, який спрямований на сталий розвиток, але що для цього треба прийняти певні заходи, іншими словами: "щось зробити задля" і такий собі навіть не зовсім "Східний"... так, в мене чомусь з"являються асоціації з Золотою Ордою (без перед упередженності до цієї імерії), або навіть скоріш Візантією, ну і звісно Радянською Імерією... Гасло цього концептуально-свідомосного підходу можна викласти як: "ми не будемо тобі заважати розвиватися, але ти маєш мені щось дати". 

Справа прийняття "євроінтеграційних законів" - кричуще-яскрава демонстрація стику цих концепцій. ЄС каже: ви зможете розвиватись, але вам потрібно щось зробити задля цього. Що тут незрозумілого? Все чітко і зрозуміло... але якщо в тебе європейська свідомість.
Такої немає в Януковича і його оточення. Вони кажуть, ну так... ми можемо обговорити питання розвитку України, бла-бла-бла... але при умові якщо ми збережемо і будемо посилювати залежність країни від політичної еліти, що зараз знаходиться при владі і тільки так. Ми будемо створювати неприємні преценденти, які час від часу будемо Вам продавати за реальні гроші, відстрочки і гарантії... А в іншому випадку якщо ви на наші умови не підете ми згниємо  (як країна) і віль"ємося в "вільну родину нових радяньских народів". Так, нам буде гірше, але ми вже звикли. Уявіть як вам буде побачити знову вічно голодну і велику країну на мапі світу? Одже, не хочете, щоб ми дурню створили і вбили себе об стіну? Давайте нам гроші! 

"Гаряча" фаза стику цих плит вже настала, прошу брати попкорн в руки і насолоджуватись. Платити?Так.. вже на виході...

   
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.