Учнівська журналістика: дистанційний ресурс

15 липня 2020, 10:33
Власник сторінки
Пенсіонер
0
79
Учнівська журналістика: дистанційний ресурс

Йдеться про спільноту, якій нема ще і місяцю від започаткування. Знайти її можна на… А як подумати?

Втім, є вже перші результати.

Передовсім визначена мета спільної діяльності: 800 шкільних газет. Звісно, сучасного формату, не тих, що колись діди-прадіди малювали на ватмані у радянських школах.

Визначено три можливих моделі, що можуть і мають бути застосовані. Про це далі детальніше, а які ще є надбання у того ресурсу дистанційної освіти, можна поглянути на місці. Так, так, це навчальне середовище, ресурс дистанційної освіти. Сьогодні в ньому 51 учасник, але ж то тільки початок, правда? Щоб запустити 800 газет, 50 чоловік видається малувато. Ну то долучайтесь. Не педагог? А діти є? Онуки? То ви потенційний учасник, як хочете навчитись журналістиці – в спільноту беремо всіх без обмежень, то не вагайтесь.

1 Шкільна модель

Зрозуміло, це база, от приклад:

2. Місцева

Ця модель застосовується в об'єднаних територіальних громадах. Вони ж можуть захотіти мати учнівську газету? А вона має бути не така, як власне шкільна. Як хочете у власній громаді мати таку, то поговоримо про це в спільноті. І зробимо. Зрозуміло, не точно таку, але подібну.

А у великому місті, обласному центрі? А чому ні, адже учнівська громада є складовою місцевої. Міської так само. Втім, є над чим подумати. Зокрема у порівнянні з третьою моделлю. Ну поки що про другу:

3. Клубна модель

У нас багато різних будинків чи навіть і палаців дитячої творчості, але не у кожного є власна газета. Дотепер не було, а зараз вже можна починати запускати. Взявши за приклад ось що:

А музична школа? А якась художня студія чи хор, оркестр? Ну творчі ж люди там зібрались чи ні? То будь ласка.

4. Що далі

О, далі рухаємось по двох напрямках: екстенсивному (це просте збільшення кількості учасників, завжди на користь) і інтенсивному (це залучення учасників нового формату). Хто мається на увазі? А як подумати?

Менеджери освітянської галузі. На жаль і як не дивно, поки що жоден не долучивсь. Ну, пару знайомих директорів шкіл я запросив, але вони поки що думають, вагаються, може просто відпочивають і набираються сил на канікулах.

ЗМІ. Та звісно, це ж органічний партнер для такої роботи.

Громадські організації, активісти, депутати, партійці. Ні, не ті, що палять шини чи лупцюють поліцію, тут потрібні дещо інші, такі, що цікавляться навчанням, журналістикою, школою. Будівничі за натурою. Це, часом, не про тебе, шановний читачу?

Наші вітання: початковий курс учнівської журналістики засвоєно і тепер можна одержати сертифікат. Ні, без оплати. Так, дуже красивий. Долучайтесь, будете показувати сусідам.

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.