Масовість як різновид більшості

16 вересня 2019, 11:38
Власник сторінки
Журналіст
0
29
Масовість як різновид більшості

У сучасну епоху глобальної інформатизації цікавим є те, що більшість вирішує, на більшість опираються, але чи більшість правильно обирає та розставляє пріоритети, і що тоді має робити так звана меншість, як задовільнити їх?

Ніколи не подобалися заклики чи фрази на кшталт “будь як хтось, роби так як хтось, орієнтуйся на того- то, так роблять/живуть усі/більшість, так вирішила більшість“. 
Чи то світський, чи духовний, чи моральний аспекти життя - всюди присутній голос більшості, яка ухвалює рішення, виносить вердикт суспільно політичній поведінці людей. Незгідних чи інакодумців одразу записують в неправильних чи нерозумних, а то й ворогів. Масовість споживання породила культ бездумності, дезорієнтованості й розчарування.
Сьогодні у кожного з нас у загальному доступі є абсолютно все, що потрібно для повноцінного функціонування, але чи приносить це задоволення чи створює ілюзію щастя. Нав'язлива всюдисуща реклама, що переконує в необхідності придбання того чи іншого продукту, перетворює нас на споживацький електорат, який прагне "хліба й видовищ".
І нам їх дають, а ми слухняно споживаємо! Грамотно спланована кампанія витісняє здоровий глузд і пильність. 
Ще одним із фактів спотворення істин може послужити становище церкви. У Стародавньому Римі, Греції й навіть у часи Київської Русі піком популярності були релігійні вчення. З часом релігія відійшла на другий план, як така, що нецікава - багато молоді вважає себе атеїстами, зате активно споживає соціальні пропозиції, намагаючись не відставати від інших.
Те ж саме  можна спостерігати і в інших сферах життя: від політики і до науки. Хто запропонує краще шоу, того й більшість.
А що ж далі? Куди?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.