НАТАЛІ МКРТЧЯН – ЗА СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ

02 листопада 2018, 12:44
Власник сторінки
экономист
0
88
НАТАЛІ МКРТЧЯН – ЗА СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ
Директор міждержінституту Микола Степаненко, художниця Наталя Мкртчян, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан Самат Ордабаєв

НАТАЛІ МКРТЧЯН вручений знак пошани - медаль «ЗА СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ» за значний внесок у формуванні позитивного культурного іміджу України у світовому співтоваристві.

Нещодавно в Києві проходив п’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представив культуру понад 30-ти країн світу за участі посольств іноземних держав і діаспор.

На ювілейному фестивалі вперше дебютувала відома українська художниця НАТАЛЯ МКРТЧЯН, яка тільки у 2017 і 2018 роках брала участь у 22-х міжнародних виставках, виборовши перемогу Україні 12 разів.

За люб’язним запрошенням Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Казахстан Самата Ордабаєва в тематичній локації Казахстану вперше в Україні демонструвалися картини живопису із серії «КАЗАХСТАН». Важливо зазначити, що виставлені роботи НАТАЛІ МКРТЧЯН у цьому році завоювали призові місця на виставці в Пекіні. Звісно, і в Києві картини на казахську тематику теж принесли успіх художниці.

Експозицію відвідали багаточисельні учасники і відвідувачі фестивалю, серед яких Дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко, Міністр культури Євген Нищук, дуаєн дипломатичного корпусу, Надзвичайний та Повноважний посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов, керівник проекту OUTLOOK Дарія Карякіна, майже всі голови дипломатичних місій країн, представлених на фестивалі.

Гості висловлювали щирі слова захоплень художніми полотнами талановитої української художниці. Картини НАТАЛІ МКРТЧЯН, звісно, сподобались і самим казахстанцям і, що дуже приємно, Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Казахстан Самату Ордабаєву.

Самат Ісламович висловив слова високої поваги та подяки іменитій художниці і запросив НАТАЛЮ МКРТЧЯН на дипломатичний прийом з нагоди Дня Незалежності Республіки Казахстан, на якому запропонував експонувати картини серії «Казахстан».

Не обійшло своєю увагою і Національне телебачення Казахстану «24KZ», яке у випуску новин показало репортаж з фестивалю з картинами художниці. До речі, телеканал «24KZ» напередодні один із своїх репортажів повністю присвятив творчості НАТАЛІ МКРТЧЯН.

У свою чергу, організатори фестивалю відзначили роботи художниці на своєму офіційному сайті http://theoutlook.com.ua/article/9920/nash-pershij-yuvilej-outlook-world-culture-festival-2018.html. Велися перемовини з художницею за її участь у наступному фестивалі в якості головного художника міжнародного заходу.

На фестивалі культур народів світу в урочистій обстановці НАТАЛІ МКРТЧЯН вручений знак пошани - медаль «ЗА СЛУЖІННЯ МИСТЕЦТВУ» за значний внесок у формуванні позитивного культурного іміджу України у світовому співтоваристві.

Сама ж художниця подякувала за високе визнання і нагороду, та запросила присутніх відвідати свою персональну виставку, яка відкрилась напередодні фестивалю - 26 жовтня у НАЦІОНАЛЬНІЙ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ.

Хочу підкреслити, що організатору фестивалю «Проекту OUTLOOK» за грантової підтримки «Українського культурного фонду» вдалося створити прекрасний майданчик для обміну найцікавішим з культурних надбань між різними країнами та народами.

 

Валентина Магда

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.