Популярність – це робота. Гарний контент – це кропітка робота.

17 травня 2018, 13:53
Власник сторінки
0
1148

Кажуть, щоб зараз бути в тренді, потрібно створити хайп. Такий собі роздутий у соціальних мережах скандал з сотнями коментарів в обговореннях.

Молодіжний сленг в одному чіткому і ємному слові, яке по суті значить шахрайство і маніпулювання аудиторією, метод, яким не гребують популярні блогери. В усьому світі, українці не виключення. Бо ми емоційні, любимо ажіотаж, що усі звернули на нас увагу.

Кажуть, що Павло Зібров знову в моді. Чому так? Тому що я відкритий до усього нового, на одній хвилі з молоддю. А не тому, що я роблю щось модне чи скандальне. 

Мені імпонує, коли створюється щось нове, коли талановиті хлопці та дівчата демонструють усьому світові свої перемоги. Зараз це просто – вмикай камеру та записуй відео длясвого каналу на YouTube. Я за те, щоб було круто, весело, запалювало, викликало любов і захоплення.

Стати популярним в інтернеті легальними, адекватними методами важко. Хоча це стосується не лише мережі. Усім знайома думка, що шлях в шоу-бізнес чи кіно лежить через постіль. Це вульгарність, яка стала нормою, і здебільшого так і відбувається. Так само і в інтернет-мережах – тільки тут вульгарні методи – це обливання брудом, копіювання та паразитування на досягненнях інших людей.  Коли художники навчаються в мистецькій академії, то роками копіюють картини відомих геніїв. Щоб стати тим самим відомим Пікасо, Пабло із Іспанії роками сидів за мольбертом і повторював одне й те саме. А навчившись, зрозумівши чого прагне – віднайшов свій індивідуальний шлях. 

Популярність – це робота. Гарний контент – це кропітка робота. Коли ви бачите якісну відео-картинку, з чітким звуком – то знайте, що це зайняло не менше тижня. Тому я не розумію, як можна підписатися на того, хто нахабно паразитує?!  Як можна любити чи поважати те, що по своїй природі грубо та не несе у собі ніякої суті, ідеї? Хайп заради хайпу, та й по всьому. Як-от, наприклад, «зірка» російського шоубізу Ольга Бузова – той випадок, коли й артисткою назвати важко, а народ пісні про Wi-Fi «хаває». Сучасна культура досить неоднозначна – в інтернет-трендах пародії, тотальні приколи, стьоб і насмішки, при цьому паралельно народну любов можуть отримати молоді виконавці. Якщо проб’ються крізь стіни різних Андріїв Немодруків та інших недо-пародистів. Нащо популяризувати те, що й так завіруситься на хвилі «дивіться як не треба робити»?! Звісно, щоб створити інформаційни шум, підняти грошей на гвалті.

Зайшов нещодавно на модний онлайн-магазин техніки – вжахнувся. «Набір починаючого відео-блогера» - 3000 гривень. Камера, штатив, мікрофон-петличка. Ну прямо сам собі режисер. Що в цьому поганого? Та знімайте на здоровя! Тільки яку цінність ви несете у широкі маси? Західні маркетологи прогнозують на найближчі 3 роки тренд live в усьому – трансляції у Facebook з цікавих заходів та реального життя, stories в Instagram уже звичні для нас. Разом з тим ми бачимо мільйони переглядів на оглядах однакових помад чи шампунів, які блогерки отримують від косметичних компаній, усі зливаються в однакову масу. От хоч би хто зняв креативний огляд на засіб для вусів! В такі моменти мені здається, що потрібно активніше розвивати свій Youtube-канал. Цікаво, скільки переглядів та лайків збере live?

Я давно працюю у музичній індустрії й відповідно можу дозволити собі сказати, що сцена загнивається, якщо не використати вчасно сучасні методи доступу до слухача. Хто сказав, що пісні про Хрещатик не можуть співати молоді та сучасні?! Подивіться на рейтинги Billboard– суцільне звучання ритмів 60-70х років. Створити нове аранжування, попрацювати з молодити хлопцями-діджеями, прочитати реп – будь ласка. Потужність просуванню новому проекту дають колаборації, співпраця з іншими артистами і навіть блогерами. При цьому я вважаю, що свою корону потрібно лишати вдома, виключати оту манірність, яка аж бризкає з екрану. Погортайте коментарі дійсно популярних блогерів. За що їх цінують і люблять? За відкритість та щирість. 

На мою думку, основне призначення артиста – змінити світ, подарувати емоцію. А щоб її видати на-гора, потрібно провести кропітку роботу, вкласти душу. Звичайно, ніхто не народжується зіркою, хіба тільки голівудські діти. Але ж якщо зірки запалюють, то комусь це потрібно. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: YouTube
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.