Картину російського художника Олексія Зіміна намагалися вивезти в Нью-Йорк

24 лютого 2017, 17:19
Власник сторінки
0
19
Картину російського художника Олексія Зіміна намагалися вивезти в Нью-Йорк

Картину відомого російського художника Олексія Зіміна намагалися вивезти в Нью-Йорк

Українські митники запобігли спробі вивезти картину відомого російського художника Олексія Зіміна в США. Об'єктом крадежу стало полотно «Пори року», всередині якого були виявлені гроші. 
 
Як повідомили в прес-службі Державної митної служби України, інцидент стався при огляді пасажирів рейсу «Київ - Нью-Йорк». В процесі проходу через апарат рентгенівського сканування. Увагу митників привернули предмети однакового розміру, дивно розташовані всередині іншого об'єкта. «Оболонкою» для грошей і послужила картина Олексія Зіміна, твори якого широко відомі російській публіці. Всередині полотна «Пори року» були виявлені пачки купюр номіналом у 500 євро. Вони були обгорнуті калькою, просоченою невідомою речовиною, і фольгою. На даний час формула цієї речовини уточнюється на експертизі. Зловмисник вважав, що митники не звернуть уваги на згортки всередині картини. 

Крім факту вивезення великої суми грошей за кордон, затриманому інкримінується ще одне правопорушення. Картина, яка за його словами належить йому, не оформлена належним чином. Пасажир не зміг надати митникам свідоцтво про власність, висновок державної експертизи, а також гарантію на повернення полотна. Інша частина документації – свідоцтво про справжність картини – присутня, але за законом цього недостатньо. 

На даний момент пасажир рейсу «Київ – Нью-Йорк», який намагався вивезти полотно і гроші за кордон, затриманий до з'ясування обставин. Дані про нього не розголошуються в інтересах слідства. Зараз правоохоронці ведуть кропітку роботу по встановленню особи замовника і цілей, з якими картина везли за кордон. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи відразу за декількома статтями. 

На саме полотно чекає ряд експертиз, в ході яких правоохоронці доведуть його справжність. Інформація про купівлю картини, а також про те, як вона потрапила в руки затриманого, поки також не розголошується. Прес-служба правоохоронних органів поки відмовляється від коментарів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.