Знищити все або Міністерство вбивства культури

10 лютого 2017, 08:33
Власник сторінки
Актер, режиссер, драматург
0
485

В чому різниця між "руськім міром" і Міністерством культури України? Жодної різниці!

Воювати на два фронти важко. Практично неможливо. Тим більше якщо це фронт – культурний. Протистояти «руському міру» - справа тяжка. Але цілком реальна. Була б. Якщо б на боці «руського міра» не воювало цілком українське Міністерство культури.

Що у  «руськіх братів», що у Міністерства – мета однакова. Знищити. І мотивація знищення однакова. Знищити заради власного прибутку. Як і розуміння прибутку. Методи звичайно різні. Але хіба від цього змінюється суть?

Тут ми говоримо далеко не про абстрактні речі. Все дуже конкретно. Знищення історичного середовища міст шляхом корупційної передачі землі під незаконну забудову. Знищення мистецьких видань. Знищення наукових мистецьких установ. Фактичне доведення до стану знищення вищих навчальних мистецьких закладів. Корупційно-фейкові конкурси на заміщення посад керівників мистецьких установ. Повна юридична та менеджерська безграмотність. Я не про безпідставні звинувачення веду мову.  Це все у відкритому доступі. Всі документи та факти. І все це б’є по Україні значно сильніше за російську культурну експансію. Бо у Росії саме експансія, що передбачає вкладання грошей в пропаганду своїх ідей, підміну українського російським. Міністерство ж культури веде політику «випаленої землі». Просте знищення. Повне знищення. Тотальне знищення.

 Митці дійшли до тієї межи, коли благають вже не про допомогу, а про те, щоб бодай не заважали, не нищили вже існуюче. Але не дослухаються. І не тому що просто невдало проводять реформи. Тут про реформи взагалі не йдеться. Мета зовсім і кардинально інша. Трохи заробити, трохи прилаштувати потрібних людей, « прогнутись» під можновладцями. Оце і все.

 Так погано українській культурі не було ніколи за часів Незалежності. Це звичайно певний досвід «дна» - нижче якого вже неможливо падати. Дна в моральному сенсі. Дна в сенсі непрофесійності державного культурного менеджменту. Дна в сенс перспектив. Трагічно, що всі прекрасно це розуміють. Хтось намагається вести цю війну на два фронти. Але чи вистачить сил?

 І  потрібно зрозуміти досить просту річ. Якщо переможе оця дика міністерсько-жлобська навала в культурі – шансів перемогти на фронті боротьби з «руськім міром» в нас вже не буде…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: культура,Росія,корупція,війна,Міністерство культури,Евгений Нищук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.