Фестиваль ромської культури «Амала-2016»

17 листопада 2016, 00:55
Власник сторінки
Видеоблогер
0
54
Фестиваль ромської культури «Амала-2016»

Департамент культури КМДА, Циганський академічний музично-драматичний театр «Романс» презентують Фестиваль ромської культури «Амала-2016»

Амала – яскраве свято ромської культури. Вперше фестиваль відбувся у столиці України 2000 року за підтримки Міністерства культури України та Головного управління культури і мистецтв  КМДА. За цей час на різних сценічних майданчиках Києва глядачі мали змогу і задоволення познайомитись з багатством і самобутністю культури ромів, яку представляли кращі колективи і виконавці України та Європи.

В рамках цього фестивалю Циганський академічний музично-драматичний театр «Романс» презентує глядачам  новий творчий спільний проект з Московським циганським театром «Ромен» – мюзикл «Серенада в готелі «Табір» в найкращих традиціях ромського музичного мистецтва.

Не менш важливими подіями фестивалю будуть яскраві виступи популярних виконавців, представників відомих ромських династій – носіїв багатогранної і унікальної культури ромів України, а також відкриття молодих талантів.

Циганські пісні, запальні танці, душевні романси, барвисті костюми, неповторні голоси циганських скрипок і гітар – все це СВЯТО!, яке 16 років поспіль дарує глядачам столиці його засновник, художній керівник циганського театру «Романс», народний артист України Ігор Крикунов.

Партнером фестивалю «Амала-2016» є молодий творчий колектив ромського радіо «Чірікло».

Тривалість 4,5 години з антрактом.

Дата і час проведення: 18-19 листопада 2016, початок фестивальних заходів о 19.00

Місце проведення: проспект Перемоги, 38, Київ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: песни,фестиваль,праздник,цыгане
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.