Прем’єра «Графиня Маріца» Імре Кальмана в Національній опереті

03 листопада 2016, 23:53
Власник сторінки
Видеоблогер
1
20
Прем’єра «Графиня Маріца» Імре Кальмана в Національній опереті

Прем’єра 82 театрального сезону Національної оперети України

Оперета «Графиня Маріца» угорського композитора Імре Кальмана в постановці народного артиста України Богдана Струтинського відбудиться  на сцені Національної оперети України 11,12, 13 листопада, а також 8 та 9 грудня.

На всіх шанувальників класичної оперети у 82-му театральному сезоні чекає прем’єра одного з найбільш популярних творів І.Кальмана – «Графиня Маріца».

Прем’єра оперети відбулась 28 лютого 1924 року у віденському театрі Ан дер Він та одразу полонила серця глядачів. І це природньо, адже це твір талановитого, зрілого, впевненого в собі майстра, успіх якого перевищів навіть популярність «Сільви». Знавці жанру називали «Маріцу» — черговим тріумфом Кальмана. Вона стала своєрідним еталоном нововіденської оперети.

І досьогодні «Маріца» користується незмінною любов’ю публіки, адже розкриті в ній одвічні теми, завжди будуть знаходити відгук у людських серцях – кохання, зрада та вірність,  соціальна нерівність тощо. Ці питання актуальні у будь-який час і втілені талановитою рукою майстра оперети І.Кальмана набувать нових нюансів та виграють іншими гранями.

Лібретисти Браммер і Грюнвальд в своїй п’єсі відтворили реальну історію збіднілого молодого аристократа, який, для того, щоб забезпечити свою сестру, змушений був найнятися керуючим маєтку до багатої угорської графині.

Маріца та Тасілло — головні герої оперети. А поруч з ними чимало колоритних персонажів, смішних і ліричних! Зупан — вигаданий наречений Маріци, який виявився реальним.  Наївна і чарівна Ліза — сестра Тасілло, до якої Маріца так необґрунтовано приревнувала його; князь Популеску — відставний кавалерист, любить похизуватися, але вміє веселитися так, що «до біса летять підметки»; дивакувата тітонька Тасілло зі своїм камердинером — простір для жартів, запальних мелодій, неймовірних танців!

«Графиню Маріцу» вважають «найбільш угорською» оперетою Імре Кальмана, адже багато номерів забарвлені яскравим національним колоритом. Її ставили на багатьох сценах світу. Окрім, Австрії, вона з незмінним успіхом шла в Лондоні та Нью-Йорку, ну і, звичайно, в Угорщині, де ця оперета користується особливою любов’ю.

Прем’єра «Графині Маріци» в Національній опереті порадує столичного глядача не тільки прекрасною музикою І.Кальмана, майстерним виконанням, а й цікавими, несподіваними режисерськими рішеннями. У своїй постановці Богдан Струтинський представить глядачам оперету у новій, близькій до оригінальної інтерпретації.

Ця грандіозна прем‘єра продовжує дружні культурні стосунки з Угорщиною і традіції Національної оперети звертатися до творчості угорьких композиторів.

Дата і час події: 11 листопада 2016, початок о 19:00

Місце: Київський національний академічний театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3, Київ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: премьера,оперетта,Национальная опера
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.