Дубно зустрів учасників симпозіуму…

05 серпня 2016, 22:33
Власник сторінки
Видеоблогер
1
51
Дубно зустрів учасників симпозіуму…
Історична памятка міста Дубно

Державний історико - культурний заповідник «Дубенський замок» зустрів учасників живописно-графічно-скульптурного симпозіуму. Місто Дубно вітало своїх гостей.

Сонячна погода, творчий настрій підштовхували учасників ознайомитися з експонатами замку, його територією, перейнятися історичним простором цієї землі. Прес-конференція митців, журналістів, господарів та гостей замку стала початком роботи творчого заходу, який в цьому році відмічає своє десятиліття.. Вже десять років «Дубенський замок» в своїх стінах приймає творчих майстрів з різних міст України, які вивчають історію рідного краю, своїми роботами прославляють цю історичну пам’ятку, даруючи місту частину своєї творчої душі.
Директор історико – культурного заповідника Леонід Кічатий . зазначив, що подібні заходи, як цей творчий симпозіум, не тільки рекламують нашу спадщину інформаційно, привертаючи увагу більшої кількості туристів, але дають можливість поповнювати музей новими експонатами. І перший подарунок від творчої групи був зроблений художником графічного дизайну Андрієм Будником, який подарував заповіднику каталог та офорт «Український філософ Григорій Сковорода» від відомого українського художника Віктора Романщака. І це тільки початок. Попереду робота скульптора, який почав працювати з каменем, роботи художників, які подарують свої пейзажні відчуття.

Після прес-конференції дуже цікаву історичну екскурсію по музейному заповіднику провела екскурсовод Наталія Мельничук, розповівши про значні історичні події, які були пов’язані з життям замку. Це ще додатково надихнуло митців на творчість, на нові ідеї.
Ну що ж, побажаємо всім учасникам успіху на творчій дистанції!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: скульптура,художники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.