«Чунгул»: куди рухається українське незалежне кіно?

09 липня 2016, 16:39
Власник сторінки
Видеоблогер
1
70
«Чунгул»: куди рухається українське незалежне кіно?

«Чунгул» - новий український містичний трилер в 3D-форматі, прем'єра якого в усіх кінотеатрах України пройде восени 2016 року. Домогтися широкого прокату для кінострічок,які знімаються на власні кошти

Режисери В'ячеслав і Олександр Альошечкіни вже вдруге намагаються донести і показати нам, що в нашій країні містична тематика у великому кіно також популярна і любима глядачами, як і будь-який інший продукт масового вітчизняного кіновиробництва. Український фольклор має невичерпаний грунт для кінематографа. У кожному регіоні України можна почути найрізноманітніші містичні історії та легенди. Одна з таких легенд і лягла в основу майбутнього фільму «Чунгул».

Зав'язка історії підігріває інтерес: міський гульвіса Денис затримується по форс-мажорних обставин у віддаленому від цивілізації селі. Але для того, щоб покинути це місце, йому доведеться заплатити свою ціну місцевому чаклуную І наскільки високою буде ціна для головного героя, коли дочка чаклуна закохується в нього.

«Чунгул» з древнетюрскої мови перекладається як «відверто» - місце, з якого важко вибратися. Багатьом людям знайома ситуація, коли вони потрапляють у своєрідну згубну зону комфорту, з якої неможливо вибратися і йти вперед. І вона згодом стає для них таким «чунгулом».

Бюджет фільму становить 220 тисяч доларів. Бюджет повністю сформований з інвестицій приватних інвесторів без державної підтримки.

«У роботі над незалежним кіно є одна велика перевага - коли немає «замовлення партії», працювати легше. Ми можемо реалізовувати всі наші авторські задумки. Ми з піднятою головою зустрічаємо критику на свою адресу, і тим не менше ми знаємо свої досягнення: наш фільм «Синевир» (містика, трилер) отримали гран-прі московського 3D-стерео-фестивалю в категорії «Кращий ігровий фільм», - коментують режисери , брати Альошечкіни.

«Ми дуже раді, що ми зуміли знайти розумний баланс бюджету і окупності кінопродукту в Україні. Ми це довели ще під час зйомок і виходу в прокат «Синевира». Ми раді, що в нашій країні можна знайти інвесторів, які вірять в розвиток і нове життя українського незалежного кінематографа. Згадаймо історію італійського та французького кіно, яке піднімалося за рахунок малобюджетних, але самобутніх фільмів. Україна, яка стає все більш відомою і пізнаваною в світі, зараз як ніколи потребує такої «нової хвилі», - коментує продюсер фільму Олексій Кашин.

Головні ролі у фільмі дісталися вже не новачкам в кіно: Богдану Юсипчук, Ганні Гуляєвой, Віктору Демерташ, Георгію Поволоцького і іншим. В український прокат фільм «Чунгул» вийде  восени в 2D і 3D форматі.
‪#‎OpenWorld‬

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: кино,Кинопремьеры
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.