Київська оперета закриває театральний сезон великим Гала-концертом

28 червня 2016, 10:01
Власник сторінки
Видеоблогер
1
27
Київська оперета закриває театральний сезон великим Гала-концертом

30 червня о 19.00 в Національній опереті відбудеться Гала-концерт з нагоди закриття 81-го театрального сезону

В програмі концерту найкращі номери всього сезону та яскраві прем’єри: фрагменти з улюблених оперет, найпопулярніші оперні арії та запальні номери з відомих бродвейських мюзиклів, симфонічна музика та музика з відомих кінофільмів. Ж.Оффенбах, Й.Штраус, Ж.Бізе, Дж.Верді, Дж.Россіні, Й.Брамс, Е.Л.Веббер, Дж.Стайн – далеко не повний перелік композиторів, музика яких звучатиме на Гала-концерті.

«Цей театральний сезон був дуже насиченим. Ми зробили три прем’єрні вистави: мюзикл «Звуки музики» Р.Роджерса, балет «Моцарт underground…» та драматичну моновиставу «Любовний монолог» за мотивами п’єси Габріеля Гарсії Маркеса. З ініціативи Національної оперети в цьому році був започаткований потужний Міжнародний мистецький фестиваль «Карпатський простір». В четверте відбувся Міжнародний музичний фестиваль «O-Fest». Ми реалізували два великих міжнародних проекти: Вечір угорської музики «Перлини Дунаю» за участю солістів Будапештського театру оперети та мюзиклу, який відбувся за підтримки Посольства Угорщини в Україні та спільно з Французьким інститутом в Україні — «Віват, Оффенбах», в якому твори відомого композитора прозвучали під керівництвом французького диригента Філліпа Уї. З аншлагами відбулись улюблені глядачами концерти «Симфонія осені», «Штраус в опереті», «Вечір мюзиклу», «Музика з кінофільмів», «Музика сердець», «Тобі коханій…». І це ще далеко неповний перелік всього, що ми встигли зробити», — зазначив художній керівник Національної оперети, народний артист України Богдан Струтинський.

Сьогодні столична оперета вже активно готується до наступного 82-го театрального сезону. «Переконаний, що шанувальників класичної оперети порадує прем’єра «Графині Маріци» І.Кальмана, яка відбудеться в листопаді. На поціновувачів італійської опери чекають постановки опери «Дзвіночок» Г.Доніцетті та «Севільський цирульник» Дж.Россіні. І це лише частина з того, що Національна оперета покаже своїм глядачам у наступному 82-му сезоні», — зазначив Б.Струтинський.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: опера,київська земля,симфонічна музика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.