Про попсу і класику

06 травня 2016, 22:34
Власник сторінки
Lady Opera
0
104

На українському музичному ринку є достатня кількість чудових музикантів, співаків, які працюють у різних музичних жанрах.

Попсою зневажливо називають популярну музику, але я навпаки в хорошому розумінні намагаюсь популяризувати класичну музику, оперний спів. Вважається, що академічна манера може бути вузько направленою лише на оперу, а я хочу показати всю широту її використання, адже вона може бути привабливою у будь-яких жанрах. У мене, наприклад, є декілька програм, де я співала українські пісні в джазових обробках. Використовую хіти класичної вокальної музики, сучасне аранжування, різноманітні технічні засоби, динамічне освітлення, сценографію, хореографію і створюю з цього справжнє видовищне дійство. Головне – мати креативні ідеї. Радію, що мій проект «Леді Опера» має успіх. Мені хотілося реалізувати його саме в Україні, тому що на Заході класика була завжди популярна, там активно ходять на концерти класичної музики. Там є державна підтримка, яка спрямована на утримання високого рівня загальної культури населення. Наприклад, навіть існує спеціальна система абонементу, який купується заздалегідь на цілий рік наперед для відвідування культурних заходів.В Україні є популярні співаки, які маючи гарні голосові дані, створили собі «комерційні» образи, що мають успіх на ринку шоу-бізнесу. В Україні є свої закони його існування, і тут все зрозуміло. Це найкоротший шлях до популярності і високих гонорарів. Співаків, які виконують «попсу» дуже багато, вони іноді навіть дублюють один одного манерою виконання, так що слухачі їх навіть плутають. На українському музичному ринку є достатня кількість чудових музикантів, співаків, які працюють у різних музичних жанрах, набагато складніших ніж «попса», вони мають консерваторську освіту і створюють справжні сучасні шедеври. Але їм важко «виживати».Гадаю, що той напрямок, який обрала я, а саме робити на широку публіку цікаві сучасні обробки класичної музики, використовуючи академічний оперний спів, синтез жанрів – це навпаки величезний клондайк, головне, креативні ідеї.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: музика,попса,українська музика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.