«АллатРа» у Херсоні???

13 липня 2015, 11:21
Власник сторінки
0
77
«АллатРа» у Херсоні???
АллатРа

Що очікувати від нової релігійної течії?

Значущість проблем, пов’язаних із утвердженням свободи совісті і функціонуванням релігії у суспільстві важко переоцінити. Релігійні організації залишаються найбільш стійкими інститутами суспільства , зберігаючи притаманний їм традиціоналізм і здатність чинити нездоланний опір небажаним для них змінам, у чому успішно конкурують зі світськими інститутами, утвореними організованими політичними структурами та економічною силою панівних соціальних класів.

Релігія являє собою важливий і необхідний феномен духовного життя людини та суспільства. Вона пояснює людині про необхідність поклоніння Богу, чинити молитви та робити жертви на шлюху Всевишнього, а також служити не тільки теоретичною проблемою розуму, але й цілям моральності та естетичного початку.

Разом з тим на одному щаблі з офіційними релігійними течіями здійснюють свою діяльність псевдорелігійні утворення, так звані секти.  

Частіш за все лідери та вербувальники тоталітарних сект порушують право кожної людини на володіння достовірною та повною інформацією про ту організацію, членом якої йому пропонується стати, приховується або спотворюється інформація про історію і віровченні організації, біографії її засновників, і лідерів.  

Все це є спробою приховати справжній стан речей всередині секти, де насправді регулярно і абсолютно не контрольовано з боку контролюючих органів та громадськості скоюються злочини проти особи і суспільства.  

Головним чином, це фінансові махінації, вчинення правопорушень в соціальній сфері, руйнування сімей, підбурювання до суїциду, насильство над малолітніми, позбавлення дітей адекватного педагогічного та медичного втручання, вбивство з релігійних та псевдорелігійних мотивів, підготовка до вчинення і вчинення терористичних актів, вербування (втягування) у терористичну діяльність, заподіяння шкоди фізичному, психічному і духовному здоров’ю людини, діяльність з розпалювання міжрелігійної ворожнечі тощо.

Слід зауважити, що Херсонщина розгалужена у релігійному аспекті, у зв’язку з чим, мешканці регіону мають можливість обрати саме ту релігію, віровчення якої у повній мірі задовольнить духовну потребу кожної особи. Однак вказаний факт також слугує підґрунтям започаткування псевдорелігійних утворень, які найчастіше маскуються під релігійні організації.  

Одним із таких прикладів є розміщення в центрі Херсону біл-борду із рекламуванням науки «АллатРа», яка, начебто, є джерелом вільної енергії.  

Більш того, автору цих строк надійшло SMS-повідомлення, відправником якого значиться, хто б ви думали – «АллатРа». При поглибленому вивченні літератури, що пропонується, чіткого уявлення про засновників, адептів та віровчення нового культу не склалося. Будь-яких осередків або представників «АллатРа» на території регіону віднайти не довелось. Тоді навіщо проводити таку значну за розмірами агітацію? Що насправді відбувається в середині релігійної громади та хто є її прибічниками?  

На ці питання може відповісти пересічний громадянин самостійно. Однак необхідно пам’ятати, що кожен відповідає за вчинки самостійно, а тому слід обирати правовий шлях виказування своїх релігійних вподобань для того, що не бути втягнутим у деструктивну діяльність прибічників псевдорелігійних утворень. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Херсон,АллатРа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.