Одеський МКФ: без скандалу не обійшлося

14 липня 2014, 10:33
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
155
 Одеський МКФ: без скандалу не обійшлося

Незважаючи на «бідність» кінофестивалю, «червона доріжка» не обійшлася без надзвичайних ситуацій.

Ситуація перша. Ще задовго до початку найповажнішого кінофоруму України, його організатори, скаржилися на те, що церемонія відкриття пройде не у традиційному, фешенебельному місці, а саме Одеському оперному театрі, а в значно скромнішому театрі муз комедії ім. Водяного. Тут зазвичай був основний кіномайданчик фестивалю, але ніби то, через брак коштів оренду оперного театру ОМКФ не «потягне». Значить у бізнесі сім’ї Тигіпків (а саме дружина відомого колишнього «регіонала» Сергія Тегіпка Вікторія є президентом ОМКФ) настали «темні часи».

Ситуація друга. Заходи безпеки на ОМКФ були надзвичайно потужні. Місце проведенні церемонії відкриття було оточене кордонами міліції, яка ввічливо спрямовувала усіх кіноманів, «глоріхантерів», папарацці та просто перехожих на площу перед театром. Народ слухняно йшов туди, куди послали, але не всі хотіли спостерігати за «зірками» на великому екрані, закріпленому на одному з крил театру. Річ у тім, що «червона доріжка» була віддалена від глядачів і була досить короткою, що звузило можливості для фотографування «селебріті». Тож люди йшли в обхід і могли спокійнісінько мало не за руку вітатися із гостями ОМКФ. Самі ж запрошені VIP-персони іноді були змушені скакати по парапетах, аби добратися до початку доріжки. Так дещо «приземляли» дам у сукнях із голими до копчика спинами та кавалерів у «підстрелених» штанцях.

 

Ситуація третя. На «червоній доріжці» було вкрай мало впізнаваних облич. Легендарні «маски» Борис Барський та Георгій Делієв, «одеські джентльмени» Олег Філімонов та Олег Школьник, ресторатор Маргарита Сичкарь, телеведуча Сніжана Єгорова… «Малувато буде!», - як казав культовий герой пластилінового мультфільму. 

Ситуація четверта. На минулому ОМКФ група активістів підняла кілька плакатів із прокльонами на адресу Тигіпків та інших олігархів, але сьогодення дає нам інших антигероїв. Йшли собі гості «червоною доріжкою», аж раптом з натовпу вискочив моднявий такий молодик, який підняв благенький листочок з «неканонічним» текстом «Путлер капут!» і почав вигукувати його на очах дещо ошелешених охоронців та знічених VIP-ів. Потім молодий чоловік виправився і заспівав пісеньку з оригінальним текстом «Путін х…ло!». Усе це тривало кілька хвилин і невдовзі чоловік, яким виявився одесит Євген Довлатов, зник серед глядачів. «Ви мене так ловили, як я вас боявся», - буркнув хтось серед репортерів. На тому усі яскравості закінчилися, хіба цікаво було поспостерігати за тими, хто дивився, як п’ють шампанське на вечірці «зірки», але то таке, можуть і в збоченці записати. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: ОМКФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.