Проект «Be Not Afraid» - Перший український медіа-проект про страх

03 липня 2014, 17:03
Власник сторінки
0
42
Проект «Be Not Afraid» - Перший український медіа-проект про страх
Be Not Afraid

В час, коли щодня відбуваються по-спражньому страшні події, ми розпочинаємо соціальний онлайн-проект, спрямований на подолання страхів та фобій у суспільстві загалом та в житті кожного зокрема.

ерший український медіа-проект, в якому відомі люди відверто розкажуть про свої страхи та те, як їм вдається з ними боротися.

В час, коли суспільство переживає один з найскладніших періодів своєї історії, коли щодня відбуваються по-спражньому страшні події, ми розпочинаємо всеукраїнський соціальний онлайн-проект, спрямований на подолання страхів та фобій як в суспільстві загалом, так і в особистому житті кожного зокрема.


Ми - це команда небайдужих медійників, журналістів та митців, а наш проект називається «Be Not Afraid» (notafraid.be). Продюсером проекту став відомий телеведучий, поет та актор Петро Мага. 

Основу проекту «Be Not Afraid» складають інтерв’ю з відомими людьми, серед яких - зірки шоу-бізнесу, спортсмени, актори, лікарі, мандрівники, письменники, бізнесмени та політики. Вперше вони розказують про свій особистий досвід боротьби зі страхами та фобіями. Всі відеоматеріали викладаються у вільний доступ на офіційному Youtube-каналі.

Долучитись до проекту може кожен охочий. І не лише у ролі глядача, щоб знайти свій персональний шлях боротьби із страхами на прикладі реальних життєвих історій, але і в якості героя - поділитися із усіма власним рецептом перемоги над фобіями.

«Проект «Be not afraid» - це історії людей, знаменитих та маловідомих, які навчились перемагати свій страх, - розповів автор проекту Нік Лисицький. - Адже сміливість – це не відсутність страху, це – здатність подивитися йому в очі. І чим більший страх, тим сильнішим стаєш, перемігши його. Кожен, хто долає власний страх, стає героєм. Тому справжні герої - не ті, кого Ви бачите на кіноекранах - вони серед нас. Героєм можете стати і Ви. Саме страх допомагає розбудити свого внутрішнього героя. Він мотивує, він кидає виклик. Якби не страх перед темрявою, холодом і хижаками, первісні люди не винайшли б вогню та зброї. Так само і сьогодні, за кожним звершенням, за кожним відкриттям, стоїть страх - Зможу чи Ні? Зможете, обов’язково зможете! Так, як змогли герої нашого проекту».

Продюсер проекту, Петро Мага стверджує, що зараз страх - довкола нас. На його думку, після радянського періоду державної героїзації всього що потрібно і не потрібно, ми пройшли два етапи: перший - розвінчування «дутих» героїв, і другий - дуже страшний - відсутність героїв. Цей період наклався на епоху кримінального переділу сфер впливу та самоусунення держави від будь-якої ідеологічної програми. В результаті, для цілого покоління героями ставали Саша Бєлий із «Бригади» або авторитет із сусіднього під'їзду. 

"Сьогодні настав третій період - становлення нових героїв - на жаль не мирний, на жаль кривавий, на жаль з очима, широко розплющеними від страху. Ми започатковували наш проект ще до того, як почалися ці події. Тоді ми обговорювали різні види страхів, які є у сучасної людини, і тільки зараз зрозуміли, що один із страхів, на який ми майже не звернули увагу - це страх війни. Ми дуже боїмося, що нинішній страх переважить всі інші, що людям взагалі не до дослідження власного організму і власної психіки, коли над всім превалює страх захоплення твоєї країни, страх фізичної втрати близьких".

Підписуйтесь на нашу Facebook-сторінку
https://www.facebook.com/benotafraid, щоб бути в курсі останніх нових
проекту «Be Not Afraid».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: психология,страх,социальные проблемы,социальный проект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.