Мистецтво, що увіковічує моменти.

27 червня 2014, 19:27
Власник сторінки
журналист
0
390
Мистецтво, що увіковічує моменти.

Нові течії у роботі українських художників.

Кожен часовий проміжок має своїх героїв, диктує свої правила  та вподобання. Особливо тонко ці зміни відчуваються в мистецтві. Нині, все більшої популярності набуває гіперреалізм. Митець відтворює картинку пензлем чи олівцем настільки тонко, як це може заробити найчуттєвіший об’єктив фотоприладу. Деякими секретами свого таланту поділилася єдина в Україні  художник- гіперреаліст Наталія Вуглицька.

 У якому віці Ви вперше захопилися малюванням?

 

Коли запитувала своїх друзів художників, як вони почали малювати, у черговий раз чула про їхню ще з дитячих років віддану любов до цього мистецтва. У мене все було інакше. Звичайно, як і всі в дитинстві, я розглядала різні варіанти своєї майбутньої професії. Неодноразово з’являлась мрія – стати художником. Але, навіть будучи ще дитиною,  ніколи не дивилась на світ крізь рожеві окуляри.Розуміла,  що це лише мрія. Навколишній світ переконав тоді мене в тому, що художники - це бідні люди, і лише одиниці досягають успіху. Тому я розглядала більш реальні професії.

Де навчались, як розвивали талант?

В соціальних мережах я почала викладати фото своїх картин, роботи побачили люди, посипались замовлення… Досі згадую, як продавала перші  картини по 15 гривень. Кожного дня звертались до мене нові люди, з'являлись корисні знайомства. Освіти художника я і досі не маю, але не дивлячись на це усі називають мене професіоналом.

Я  вважаю, що для того, щоб бути художником найважливіше мати дар, а освіта у цій сфері річ другорядна.

 

Гіперреалізм складний та порівняно новий жанр. Які найбільші труднощі виникають у роботі?

Не можу сказати, що я виключно художник-портретист. В моєму арсеналі є також і натюрморти, пейзажі, абстракції. Зараз зовсім не вистачає часу малювати щось для себе, весь вільний час іде на виконання замовлень та спілкування з клієнтами. Для мене клієнт, який став другом – це вже перемога. Кожного дня приходять нові замовлення портретів, адже людині набагато цікавіше повісити в себе в спальні власний портрет, а не пейзажну картину. Графік роботи досить напружений, буває що на тиждень потрібно створити більше десяти портретів. Але у мене вдало виходить поєднувати мою роботу із навчанням. Пишучи у гіперреалізмі складність тільки одна - на виконання таких картин йде дуже багато часу.

Останнім часом люди дарують друзям та близьким портрети замість звичних листівок. Своєрідний мейнстрім. Які найоригінальніші замовлення до Вас надходили?

Поступово я та мої роботи ставали все більше популярними на просторах Інтернету. Про мій талант писали на багатьох сайтах. Неодноразово я працювала навіть із VIP-клієнтами, чим тепер дуже пишаюсь. Серед відомих людей, які оцінили мій талант та замовляли потрети, є телеведуча каталу «1+1» Соломія Вітвіцька. Про мене спочатку дізнався її брат, який замовив в подарунок на день народження Соломії її портрет.  


Можливо, ще якісь відомі особистості мають у своєму арсеналі подарунки з  ваших тендітних  рук?


М
алювала вже не один портрет фіналісту проекту «Голос Країни» Артему Кондратюку, який також став прихильником мого таланту. Зі своїми відомими клієнтами підтримую дружні зв’язки і досі. А ще були замовлення від високопосадовців з міста Києва та Харкова, малювала їм великі сімейні портрети.Можу похизуватись тим, що в мене замовляють свої портрети не тільки жителі України, але і Росії, Білорусі, Польщі, було навіть кілька замовлень з Туреччини та Єгипту. Одного разу чиновник з Росії, який замовляв  портрет, настільки був вдячний, що розмістив моє фото на одному із бігбордів Новосибірську. До речі , я помітила те, що за кордоном мій талант більше цінують ніж в рідній Україні, звичайно це дуже прикро.


Маєте власну особливість,яка виділяє  роботи з- поміж інших митців? Може, наприклад,  хтось із друзів подивитись на портрет і не читаючи підпис сказати: « О, так  це робота Наталі!» 
J

Часто у мене запитують чому я надаю перевагу чорно-білим картинам. Чорно-біла картина жива, чого я не можу сказати про картину, виконану в кольорі. Мої робочі матеріали – пастельний папір різних розмірів, професійний простий олівець найбільшої м’якості, вугільний олівець та крейда. Вибір правильних матеріалів займає велику роль у створенні шедевру.

Не знаю чому, але найкраще на портретах я малюю очі. Мої знайомі та клієнти кажуть, що очі на портретах ніби в душу заглядають, що вони як живі. Знайомі фотографи казали, що навіть їм на фото не вдається так реалістично передати погляд, як я його передаю на портретах. Це і є моєю родзинкою.


Яким чином люди зазвичай дізнаються про Вашу творчість? Організувуєте власні виставки?

В липні у моєму рідному місті Могилеві-Подільському відбудеться виставка найкращих робіт. Це перша моя виставка, тому роблю все для того, щоб вона була найкращою.


 Дякую за розмову! Натхнення та більше годин у добі Вам !
J

З роботами художниці можна ознайомитись за посиланням : http://vk.com/nv_portrait

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Современное искусство,портрет,украинские художники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.