У Кривому Розі з’явиться «Гай Небесної Сотні»

26 березня 2014, 23:37
Власник сторінки
журналист
0
37
У Кривому Розі з’явиться «Гай Небесної Сотні»

«Річка дитинства - частинка Вітчизни. Захистимо!» - під таким гаслом громадська організація «Соколовка» спільно з «Об’єднанням відповідальних громадян» провели 22.02. 2014 року екоакцію.

   «Річка дитинства — частинка Вітчизни. Захистимо!» — під таким гаслом  громадська організація «Соколовка» спільно з «Об’єднанням відповідальних громадян» провели 22 лютого 2014 року  еко-акцію з прибирання прибережної зони річки Саксагань. Майже півтора десятка криворіжців відгукнулися на заклик, за три години роботи вони зібрали 50 мішків сміття

    Захід був уже шістнадцятим від початку і другим у цьому році. «Він був запланований до трагічних подій на Майдані, і я вагався, чи проводити його в день жалоби, - розповів голова ГО «Соколовка» Валерій Подколзін. -  Та таки було прийнято рішення нічого не скасовувати. Якщо ми будемо робити те, що можемо і маємо робити, то це і буде наш, нехай найменший, внесок у стабільність та порядок у країні».

На  початку акції було озвучено ідею вшанувати пам’ять загиблих на Майдані, зокрема, посадити понад Саксаганню Гай Небесної Сотні. Тож один із наступних заходів, під час якого буде посаджено 100 дерев, так і називатиметься — «Гай Небесної Сотні». Зараз триває обговорення дати, того, які саме дерева будуть висаджені та способу організації їхнього поливу й охорони.

    «Скоріше за все посадимо саджанці дуба червонолистого, - зазначив Валерій Миколайович, - сподіваюсь що гай буде жити дуже довго і  буде візуально привабливим на крутому  березі річки . Окрім того, вражає його специфічне вогненно–червоне забарвлення листя восени — це буде дуже символічно».

Наступний захід організатори запланували на кінець березня-початок квітня.

Закликають усіх небайдужих долучатися до акції — безпосередньо або дистанційно. Також дуже потрібна допомога у придбанні посадкового матеріалу — саджанців дуба червонолистого.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: природа,Кривбасс,екологія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.