Зрив Угоди з ЄС поглибить всі кризи в Україні, як з них виходити

29 листопада 2013, 17:16
Власник сторінки
приємно представитись, іноземний агент...
0
421

вважаючи, що силове протистояння зараз нічого не дасть, з кількома людьми, сформулювали як вийти з глухого кута з мінімальними втратами.

Зрив підписання Угоди про Асоціацію з ЄС поставили країну в умови політичної кризи, що посилена кризою економічною. Масове піднесення на підтримку Угоди різко змінює політичний порядок денний у країні.

Найголовнішою умовою виходу з кризи є спільне зобов'язання усіх сторін: принципова відмова від насильства.

Ми бачимо наступні шляхи мирного переходу:

1. Дострокові вибори Президента і Верховної Ради є виходом, який дозволяє конструктивно розв'язати наявну кризу. Відставка центральної влади - це цивілізована форма політичної відповідальності. Ключовою вимогою має бути чесність правил.

2. Наявна парламентська опозиція перестала бути єдиним виразником опозиційних сил. Оскільки сформувалася нова суспільна сила, зацікавлена в європейському цивілізаційному виборі та представлена
переважно молоддю, опозиція має взяти до уваги появу цієї нової суспільної сили та почати сприймати її як таку, що формує новий порядок денний.

3. Нова суспільна сила може залишатися позапартійною, проте формуватиме нових політичних лідерів та завдання для політичних партій.

4. "Нова" суспільна і "стара" парламентська опозиція повинні у переговорах виробити спільний план дій.

5. План виходу країни з кризи має бути визначений за столом переговорів.

6. З боку влади за цей стіл можуть сісти лише ті політики, які готові визнати відповідальність за провал підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Це не протистояння Заходу і Сходу, натомість - нового проти старого,людського потенціалу та самореалізації проти перерозподілу ресурсів, можливостей проти обіцянок.

28 листопада 2013
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.