Виявляється для боротьби з опозицією є все, а з бандитами – нічого! Чому?

24 жовтня 2011, 14:34
Власник сторінки
Голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України
0
432

Нещодавно подивився у новинах бойовики під назвою «Перехват» та «Захват» і так мені соромно стало за нашу міліцію.

А згодом (після виступу міністра внутрішніх справ 7 жовтня у телеспектаклі Савіка Шустера) мало не розплакався з жалю до неї. Виявляється, що у наших «стражів порядку» немає навіть зброї!? В кобурах «правоохоронців» — дитячі рогатки, а замість «черьомухи» — дезодорант! Так переконували у кожному виступу підлеглі міністра нас і весь світ, після перешкоджання нам святкувати 20-річчя Незалежності України. А нам щоденно втовкмачують в голови, що в провалах операцій по затриманню злочинців винна опозиція! Адже ж усі найкращі підрозділи останніми місяцями були задіяні у забезпеченні правопорядку біля суду, де «судили» лідерку опозиції — Ю. Тимошенко. Бачте опозиція у заявках на пікети писала про 30 тисяч учасників.

А ще міністр поскаржився на попередника, який, за його словами, не забезпечив йому належних умов для роботи!? Не закупив найсучаснішого озброєння та техніки, бронежилетів та багато чого іншого. Та ще й розформував елітний спец підрозділ. Тому й бандитів нікому затримувати.

Тут «товаріш» міністр трохи «злукавив». Виявляється, в Україні тих спецпідрозділів, як у «Простоквашино» — гуталіну. Правда, якщо вірити міністрові, всі вони мають лише «рогаточно-дезодорантове» оснащення.

Залишимо поки що цю тему на совісті міністра, хоча, як загально відомо, ця субстанція людського буття у регіоналів відсутня. А повернімося до першої серії спектаклю під назвою «перехват». Не стану нагадувати сюжет й описувати деталі. Вся країна бачила цю ганьбу МВД. Ще й міністр підтвердив, що півтори десятки попереджених міліціянтів, не очікували збройного опору. Вибачте, вони що, вирішили (за звичкою) «зрубити бабла» з озброєних бандитів?! Непереконливо.

Другу серію під назвою «захват» то навіть й згадувати соромно. Адже ж ще й досі в лікарнях знаходяться, поранені міліціянтами, місцеві мешканці. Вже цього мало б бути достатньо для відставки міністра й заборони ним самому собі займати, ні, навіть працювати рядовим міліціонером, а не те, щоб виходити на люди й розповідати байки про «…и опасна и трудна». «От, якби нам всі умови, ми б їх пачками ловили». Знов непереконливо! Адже ж ловили і в гірших умовах. І не з ТАКИМИ втратами!!!

Щодо непрофесіоналізму більшості міліціонерів, то тут пан, чи може точніше «товаріш»,  міністр цілком має рацію. Мабуть лише дошкільнята не знають, що у нас, під пильним оком пана-товаріша-міністра, більшість міліціонерів працюють на власне збагачення, а не на виконання своїх службових обов’язків. Тому, мабуть, не без підстав, практично всі опитування засвідчують найвищу непрофесійність та корумпованість правоохоронних органів.

Тепер про спорядження та спецпідрозділи. Складається враження, що міністр внутрішніх справ навіть не дивиться новин на Українських каналах. А дарма. Там інколи показують навчання, змагання і т.ін. спецпідрозділів. Захоплююче видовище. А ще 11 жовтня показали дії та спорядження міліції при етапуванні із суду до СІЗО Ю. Тимошенко та приборкання протестуючих прихильників екс-прем’єра. А обшук у Народного Депутата України — Євгена Суслова?! Теж «яскраве шоу», від якого світ хапається за голову! Тому дозвольте й у цьому питанні не повірити «міністрові». Якась тут вибіркова «відсутність належного озброєння та спорядження». Проти опозиції є все, а проти бандитів - нічого. Виникає закономірне питання — чому?

Написав я тут слово «міністрові» у лапках, бо після такої ганьби МВС, він не має права займати посаду, на якій він нині сидить. А після репресій, направлених як проти опозиції, зокрема, так і проти Українського народу (єдиного джерела влади в Україні) загалом усі, хто має відношення до ЦІЄЇ влади, поставили себе поза законом і більше не мають права діяти від імені народу. Тим паче, що і президент, і парламент, пішовши на зміну Конституції неконституційним шляхом, навіть без врахування усього того, що вони нині витворяють, вже є двічі неконституційними. Найтрагічніше у цьому всьому те, що вони про це знають, але висновків з цього не роблять.

 

Олександр Денисов,

голова Харківської обласної (крайової) організації

Народного Руху України

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.