Кардинал Любомир Гузар іде на спокій

09 лютого 2011, 19:04
Власник сторінки
Настоятель парафії Покрова Божої Матері УПЦ КП у місті Ірпінь. Практикуючий психолог.
0
765

Блаженніший Любомир Гузар (*26 лютого 1933, Львів) — Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Кардинал, Глава Української Греко-Католицької Церкви з 2001 року.



Іде на спокій достойна, віруюча людина. Він мав саму велику довіру населення, як один з екзархів трьох найбільших традиційних церков в Україні. При ньому греко-католики збільшили не тільки кількість храмів, але і віруючих. По скромним підрахункам їх вже далеко за 5 млн. 



Новому верховному архиєпископу прийдеться зіштовхнутись зі значними складнощами. Все важче стає балансувати між грецькими традиціями і Римом. Наразі стоїть питання про посилення Риму в Україні, стоїть питання про целібат всіх священиків і багато іншого. Давно намітились розкольницькі тенденції між греко-католиками, які останнім часом посилились. З усім цим прийдеть справлятись новому лідеру. Але якщо він буде такої ж моральної висоти, як Любомир Гузар, то все у них вийде. 
З Богом!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.