Павло Хазан: уряд має припинити подовжувати роботу старих ядерних реакторів

29 березня 2011, 12:24
Власник сторінки
громадський діяч, еколог
0
1026

"Український уряд має припинити подовжувати проектні терміни роботи ядерних реакторів, як це терміново зробили у Німеччині, після аварій на японських атомних електростанціях", -

про це заявляє заступник голови Партії Зелених України Павло Хазан. -

"Ситуація, що склалася із пролонгацією роботи старих реакторів є надто небезпечною як для України та і для Європи в цілому. Таке подовження не передбачено проектною документацією і розглядається нами як незаконна діяльність, що наносить шкоду безпеці Європи та всьому світу."

У грудні 2010 було незаконно подовжено на 20 років експлуатацію найстарішого українського енергоблоку - №1  на Рівненській АЕС, що був введений в експлуатацію у 1981 році. За офіційними даними вже через місяць після подовження його роботи, на енергоблоці сталася аварія.

На черзі за незаконним подовженням у 2011 – енергоблок №2 Рівненській АЕС. Протягом наступних десяти років планується зробити подовження терміну експлуатації ще з 11 ядерними блоками в Україні.

"Ми закликаємо український уряд встати на шлях безпечного розвитку енергетики в економічному, екологічному та соціальному аспекті: необхідно поступово виводити з експлуатації старі блоки на АЕС та впроваджувати відновлювальні джерела енергії", зазначив Павло Хазан.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: АЕС,Хазан,Khazan
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.