Заслуживает ли Киев памятники Влюблённым и Хлебу?

05 травня 2011, 13:46
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
698

Я предложил построить памятник галушке в Полтаве.И он стоит у Белой Альтанки.Вместе с певцом Олегом Драчуком -нежинскому огурцу.И он тоже появился.Но вот с памятником Влюблённым и Хлебу в Киеве не везёт... (на укр.языке)



ХЛІБ ЗАСЛУГОВУЄ ПАМ’ЯТНИКА У КИЄВІ.

 Я запропонува голові КМДА Олексанру Попову збудувати в столиці пам’ятник Закоханим і Хлібові.

         Свою ідею  обґрунтовую дуже просто: кожне місто має якусь “родзинку”, своєрідну візитну картку. Скажімо, в Одесі стоїть пам’ятник рибачці Соні, яка чекає свого рибалку. У Бердянську відновлено пам’ятник Бичку – цій невеличкій рибці, що стала улюбленицею половини населення України.

- Тоді я вирішив розвинути цю тему . І запропонував у Мелітополі спорудити пам’ятник Черешні, як відомому на півсвіту символу цього міста. Пам’ятник Галушці  за нашою ідеєю побудовано вже  у Полтаві, пам’ятник Кавуну пропонуємо – в Херсоні. Запоріжжя теж загорілось ідеєю й розмірковує поки що, яким символом ознаменувати місто – пам’ятником Козаку чи Сталевару адже це й історичний, і водночас індустріальний центр.

         Але який же пам’ятник може символізувати життя? І  я думаю, що ОЛександр Попов  постійно говорить про те, що для людини символом життя завжди була аналогія: хліб – усьому голова, для кожного із нас поняття найсвятіше, а Київ – головне місто держави. Тож місце пам’ятника Хлібові у Києві. Бо, як ми ставимося до хліба, так шануємо працю і державу.

         Священний для нас витвір рук людських відтворено і в назвах. Є Житня площа в Житомирі, Житній ринок у Києві. Але пам’ятника – нема.

         Де саме я його бачу? Можливо, на Контрактовій площі, бо саме туди привозили баржами зерно, там був ринок. Із Подолу колись везли все на Хрещатик. Там напевно має бути невеликий пам’ятник, який не вимагатиме великих витрат. Тут головне – не розміри, а символізм.           .

        

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.