Вимога часу - лікнеп уряду Януковича-Азарова!

25 липня 2011, 07:24
Власник сторінки
физик, социолог
0
556

повчимо їх, бо не відають, що творять

.
.
Очильник діючого уряду України запевняє всіх у тому, що очолюваний ним уряд складається виключно з фахівців. Але дії цього уряду переконали всіх у зворотному. Це і те, що урядовці мають право на управління країною, дозволяє легко уявити скільки лиха для людей вже встигли і ще зроблять ці горе-керманичі. Тож, рятуючи себе від їх лиходійства, слід негайно провести лікнеп у всього уряду "фахівців". Один сумнів: "Чи не запізно"? Порозмірковуймо, а наприкінці повернемося до цього питання.

Почнемо з того, що згадаємо значення слів. Дослівний переклад слова реформа – зміна форми. На жаль, "фахівці", оскільки знаходяться на початковій стадії розвитку homo sapiens, знайомі тільки з дослівним варіантом значення слів. Отож, для них повідомляємо, що в сучасній українській мові слово реформа означає – перетворення, зміна, перебудова якоїсь ланки суспільного життя (правопорядку, інститутів, установ); або формально – нововведення будь-якого змісту. Однак,
неформальними реформами зазвичай називають більш-менш прогресивні перетворення.

Також слід зазначити, що реформи вживають у випадку незадовільного стану законодавства, суспільних інститутів або державних установ. У всіх інших випадках можливе тільки зловживання поняттям реформа з метою окозамилювання суспільству, щоб воно не побачило злочинних дій уряду.
Однак, слід зауважити, що необхідність проведення реформ не є єдиним рішенням, яке випливає із незадовільного стану законодавства, суспільних інститутів або державних установ. Іноді буває достатнім наведення порядку в межах діючих законодавства, суспільних інститутів і державних установ.

Шановні, "фахівці", запам’ятайте, що час від часу, з розвитком суспільства, настає момент, починаючи з якого діючий правопорядок або функціонуючі суспільні інститути, або державні установи не відповідають необхідним для позитивного розвитку країни. Починаючи із цього моменту, і ні як не раніше, має сенс говорити про необхідність проведення реформ, спрямованих на створення умов, які знімуть існуючи проблеми позитивного розвитку країни і в яких такий розвиток стане можливим.

Із сказаного, шановні "фахівці", випливає, що і необхідність проведення, і зміст реформ можуть бути тільки наслідком наукового аналізу стану суспільства, у підсумку якого зазначаються: причини, які призвели до існуючого стану і шляхи, якими країна прийшла до нього. Спираючись на
підсумки такого  аналізу визначають ціль реформування, як створення певних умов (визначених нових правопорядку, суспільних інститутів і державних установ), які знімають існуючи проблеми, і в яких позитивний розвиток країни буде можливим. Маючи зазначений аналіз і визначивши цілі
реформування, створюють план проведення реформ, в якому
зазначаються цілі, порядок слідування реформ окремих сфер суспільного життя, шляхи та терміни реформування.

Вміння відрізняти науковий аналіз від науково подібного  і створювати на підставі першого дієвий план реформування є чинником, що визначає ступінь фаховості уряду. А, коли уряд починає проводити реформи, не маючи такого аналізу і відповідного плану, то це свідчить про дуже низький рівень його фаховості і такий же рівень ефективності реформ, що ним
проводяться. Чим же ще можна пояснити таку послідовність: судова, податкова, адміністративна, пенсійна реформа, як не відсутністю в уряду науково обґрунтованого плану реформування країни. Тож, не дивно, що кожна із зазначених реформ, навіть за визнанням уряду, є неповноцінною.

Таким чином, реформи є засобом усунення невідповідності між існуючим та необхідним для позитивного розвитку станом правопорядку, суспільних інститутів і державних установ. Проведення реформ матиме позитивні наслідки, якщо ґрунтується на науковому аналізі стану суспільства і проводиться урядом дійсних фахівців.

Підсумовуючи висловлене, щиро бажаю уряду "фахівців" стати як можна скоріше фахівцями, а, отже, здатними проводити реформи виключно необхідні для покращення життя більшості народу, а не тільки невеличкої купки бюрократів-капіталістів. Якщо ж виявиться, що цей уряд нездатний до навчання, то партіям необхідно організувати збір переконливої кількість
підписів під вимогою негайного проведення дострокових виборів президента та парламенту, а хвиля народного гніву змете нездатних до навчання "фахівців" на смітник історії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.