Проти директора НІСД Єрмолаєва порушене адміністративне провадження

06 червня 2012, 13:57
Власник сторінки
журналист
0
556
Проти директора НІСД Єрмолаєва порушене адміністративне провадження

Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв до розгляду справу за позовом одного із випускників Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ до Національного інституту страт

Як повідомив правозахисник Ігор Кізіма , котрий представляє інтереси позивача, під час перевірки Міністерства закордонних справ комісією Адміністрації Президента України виявилося, що у 2011 році в Дипломатичній академії при МЗС за державним замовленням було підготовлено лише 41 магістра зовнішньої політики. Проте ряд центральних державних органів та установ, що виступили замовниками підготовки кадрів, відмовилися від їхнього працевлаштування відповідно до вимог чинного законодавства і власних договорів-направлень, посилаючись на адміністративну реформу, проведену Президентом України.

І.Кізіма зауважив, що саме президентський Національний інститут стратегічних досліджень опинився серед «лідерів» тих, хто прикрю випускників Дипломатичної академії при МЗС. На його думку, дана ситуація не простий «недогляд» з боку А.ЄРМОЛАЄВА, а прихована загроза національним інтересам України, оскільки вказана аналітична установа замість пропонувати главі держави ефективні зовнішньополітичні рішення в умовах небезпеки міжнародної ізоляції нашої держави через переслідування опозиції, чинить перешкоди залученню до роботи нової генерації професіоналів.

Правозахисник зазначив, що зневажливе ставлення до працевлаштування випускників спеціальних вузів, таких як Дипломатична академія при МЗС та Національна академія державного управління при Президентові України, залишається ганебною практикою попри те, що держава витрачає значні кошти на їхню підготовку. «Результати цього процесу мають стати повчальним прикладом для можновладців усіх рівнів. Час припинити вакханалію у сфері кадрової політики стосовно перспективних фахівців публічного адміністрування», – наголосив юрист І.Кізіма .

За його словами, враховуючи підпорядкування Національного інституту стратегічних досліджень Президенту України, можливий виклик В.Януковича в судове засідання як третьої сторони.

Перше слухання відбудеться 12 червня 2012 р. о 12-00 за адресою: Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1.

Прес-служба Агентства стратегічних досліджень,
контактний телефон: (067) 508-22-45
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Ермолаев,Єрмолаєв,НІСД,НИСИ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.