ХТО ЧИ ЩО НЕ Є ТАКИМ, ЯК ТРЕБА?

30 червня 2012, 06:51
Власник сторінки
физик, социолог
0
703
ХТО ЧИ ЩО НЕ Є ТАКИМ, ЯК ТРЕБА?

ЗАКОНИ НЕ ВИКОНУЮТЬСЯ, БО ...

Свято цього тижня – День Конституції знову розбурхало бажаючих бездумно повторювати мантру про непрацюючі закони і бажання протиставити цьому безглуздю логіку і факти. Зокрема, прочитав і такий плач бюрократичної душі: "Особисто мене повністю задовольняє текст діючої Конституції, інша справа що її норми, м'яко кажучи не завжди виконуються, можливо спочатку потрібно змінити громадську свідомість і здатність наших людей жити громадою і розуміти що таке демократія". Прочитане, викликало бажання відкрити очі авторці та всім одуреним подібними мантрами на дійсний стан справ.


Ви поширюєте достатньо відому, але помилкову думку: порушення вимог Конституції роблять депутати, а, аби таких порушень  не було, пропонуєте змінювати свідомість людей. Насправді ж, якщо положення Конституції не виконуються депутатами, то це означає, що не все гаразд з Конституцією. Наприклад, за Конституцією депутати не достатньо підконтрольні громадянам. От вони собі і дозволяють, не ходити на роботу, а ЗП отримувати і голосувати один за другого.


Уявімо депутата, який був висунутий партією і обраний в одномандатному мажоритарному окрузі та діє в умовах чинного простого у застосуванні Закону про відклик депутата. Уявили? Добре уявили? От тепер скажіть: "Чи буде такий депутат дозволяти собі робити зазначені раніше порушення Конституції"? Щось мені підказує, що або не дозволятиме, або не довго дозволятиме. І ось чому? Коли Закон про відклик депутата є чинним, то завжди знайдуться охочі ним скористатися. Очевидно, що маючи надійно встановлені факти порушень вимог Конституції, бажаючі використають Закон про відклик депутата з позитивним для себе підсумком.


Таким чином, бачимо, що змінивши чинне законодавство, запровадивши гібридну виборчу систему та відклик депутата і не змінюючи при цьому "громадську свідомість і здатність наших людей жити громадою і розуміти що таке демократія", матимемо зміну стану норм Закону: зі стану, коли вони "м'яко кажучи не завжди виконуються", на стан, коли вони виконуються майже завжди. То хто чи що не є таким, як треба: люди чи Конституція? Відповідь очевидна – Конституція, саме вона потребує вдосконалення, аби її вимоги виконувалися, майже завжди.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВИБОРИ 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.