Чому мова?

11 липня 2012, 17:27
Власник сторінки
iнженер
0
548

Від чого відволікають нашу увагу такою серйозною справою як мова?

Раніше це був податковий майдан. Згадайте скільки було шумо? Прийняли Податковий кодекс, який був явно драконівським. Хоча там була і залишилась розумка ідея щодо тих підприємців, що сплачують єдиний податок. Мені зрозуміло чому вони протестували – платити 150-300 гривень в місяць і вимагати соціального забезпечення, пенсій та всього решта. А будь-яке підприємство, що має найманого працівника на кожну 1000 гривень його зарплатні відчисляє понад 360 гривень на соціалку. А в кожного приватного підприємця ж є діти, батьки, яким треба платити пенсії, стипендії, утримувати соціальну сферу тощо.

Хоча там було кілька дійсно «закручених» гайок, у тому кодексі. Так що зробила влада? Підтримувала шум про «драконівську» частину, а далі Президент наклав вето на ці положення, поспілкувавшись з «податковим Майданом». Він став чи не "героєм".

Тепер цей весь шум з мовою. Не треба бути дуже розумним, аби зрозуміти, що прийняття такого документу – шлях до федералізації. Історія показує – приводом до територіального розділу держав (Бельгія, Чехія і Словаччина, Канада з французькими колоніями, Африканські країни, Україна) на додачу до релігії та економіки, служила культура, яка на побутовому рівні тотожна мові. Думаю, якщо нині провести референдум щодо поділу, то Україна суттєво би зменшилась у розмірах.

Проте, не ясно хто буде «героєм-рятівником» на цей раз? Автори законопроекту – це Герострати-неуки. Далі як 50-100 років їх ніхто не пам’ятатиме.

Литвин та Томенко спробували – їм не вірить ніхто. Янукович у патовій ситуації: якщо підпише – він стане ворогом для україномовних, якщо вето – він ворог своєї партії.

Так можна довго аналізувати, але ясно одне – цей законопроект є джерелом ворожості в нашому суспільстві.

А якщо у нас є ворог, то ми можемо проти нього об’єднатись. Ми можемо вийти переможцями у цій битві. Вирішення – позбавитись «еліти», нехай їдуть геть. Так сім’ї виганяють з дому членів, що їх зрадили. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.