ПРО ЦЕ ГОВОРЯТЬ

06 серпня 2012, 08:09
Власник сторінки
физик, социолог
0
621
ПРО ЦЕ ГОВОРЯТЬ

З ДІАЛОГІВ

Все почалося з відповіді С. Лукянця на власне питання: "Что произошло с ГП"? (https://www.facebook.com/groups/238871666218964/) Далі, як за звичай, учасники обговорення швидко перейшли до обговорення світоглядних і загальнодержавних (політичних) питань, які до питання і відповіді С. Лукянця, якщо і мали відношення, то дуже опосередковане.

 

Юрий Самсыка: "Вот о чем думают наши избранники ... не заметил, в каком месте их мысли концентрируются в направлении страны... народа". Через один коментар дає пораду, як виправити такий стан: " Личное мое убеждение - это Парламентская реформа, предусматривающая переход на мажоритарную избирательную систему. http://ru.netlog.com/uras60/blog/blogid=48745#blog".

Олександр Миколайович Соколов: "Сподівався в опублікованому за посиланням на власний блог знайти зміст і обґрунтування необхідності реформи саме такого змісту. Даремні були сподівання, бо крім констатації – цей парламент поганий – а двопалатний є альтернативою до нього ніякого обґрунтування не знаходимо".

 

Сергей Лукьянец: "Их мысли имеют иное шкурно-привилегированное направление. Поэтому нет нужды думать над програмамми, партийным строительством, кадровым резервом, ...".

І, не звертаючий уваги на написане в попередньому коментарі, наступний коментар.

Юрий Самсыка: "Личное мое убеждение - это Парламентская реформа, предусматривающая переход на мажоритарную избирательную систему".
Олександр Миколайович Соколов: "Цікаво, як Ю. Самсика бачить поєднання мажоритарної виборчої системи з необхідністю створювати професійні програми розвитку країни на п’ять років, проводити партійне будівництво, мати відповідний кадровий резерв, … Єдина виборча система, яка поєднує в собі зазначені необхідності і не має недоліків пропорційної системи з повністю або частково закритими списками, є гібридна виборча система".

 

Сергей Лукьянец: "Если присмотреться к организации ВЛАСТИ в Украине, причем не только сегодня, а за все время независимости, то"

Олександр Миколайович Соколов: "не важко помітити, що організація влади в Україні цілковито співпадає з організацією влади за бюрократичною моделлю правління імені Сталіна. Іншими словами, з розпадом СРСР Україна успадкувала від нього бюрократичну систему правління імені Сталіна, а протиріччя між нею і капіталістичною економікою, є головною силою, яка стримує зміни сьогоднішнього стану України, не дає можливості їй розвиватися позитивно".

 

Сергей Лукьянец: "Если все же Бог разделил власть на ветви и определил одну часть, как законодательную, то он втолковал бы, что ЗАКОНОДАТЕЛИ - это эксперты права, разбирающиеся в экономике, политике и государственном строительстве, и критериями для избрания ее представителей должны быть глубокие знания и аналитические способности, системное мышление, …".

Олександр Миколайович Соколов: "Якщо відкинути недоречне релігійне марення, то стає очевидним незнання С. Лук'янцем змісту діяльності депутатів, якою та діяльність повинна бути в ідеальному випадку. Спочатку він сам визначає – "функции ЗАКОНОДАТЕЛЬНОЙ ВЛАСТИ заключаются в системном анализе существующего законодательства и его совершенствовании, в формировании исполнительной ветви( Кабмина), и контроле действий Кабмина" – а далі, спираючись на власне визначення, робить висновок: "ДЕПУТАТ НЕ ДОЛЖЕН ПРЕДСТАВЛЯТЬ какую-то территорию, сословие, группу, клан". Як це пов'язати з загальновизнаним визначенням парламенту, як законодавчого і представницького органу. Але, схоже, що такі дрібниці не варті уваги людини, яка, не звертаючи уваги на попередньо написане нею, далі пише: "ДЕПУТАТдолжен анализировать системные проблемы тех же территорий, сословий, страны, экономики, и на базе этого системного анализа принимать сбалансированные законы, способствующие развитию общества в целом". Сподіваюсь, що різниця між системним аналізом законодавства і системним аналізом проблем території, країни, економіки більшості відома".

 

Сергей Лукьянец: "Обустройство дворов, ремонт канализаций и крыш, прокладывание веток метрополитена, строительство магистралей, и прочее, прочее не есть функциональная обязанность депутатов, это скорее в компетенции местного самоуправления и исполнительной власти …".

Олександр Миколайович Соколов: "Місцеве самоврядування здійснюється в нас місцевими радами (які складаються з депутатів), і їх виконкомами. Звісно, що вони не зобов’язані виконувати перераховані роботи, а от планувати їх проведення, виділяти відповідні бюджетні кошти, контролювати стан об’єкті комунальної власності і виконання робіт на цих об’єктах депутати повинні, інакше на чому буде базуватися їх системний аналіз території, країни, економіки, …".

 

Сергей Лукьянец: "Что депутаты ВР должны делать в округах? Чем они занимаются в общественных депутатских приемных"?

Олександр Миколайович Соколов: "Через прийом громадян здійснюють безпосередній контроль дієвості чинного законодавства і збір матеріалу для системного аналізу території, країни, економіки, … аби за наслідками того аналізу обґрунтовано змінювати законодавство, затверджувати урядові програми, …".

 

Сергей Лукьянец: "армия бывших и нынешних депутатов возразят, что, работая в округах, в общественных приемных, осуществляя прием граждан, они приближаются к народу, так опыт говорит о том, что их отрыв с каждым годом только увеличивается".

Олександр Миколайович Соколов: "А в якому році ми останній раз мали округи? А чи було хоч раз так, крім перших двох виборчих кампаній у незалежній Україні, щоб депутат обраний в окрузі на наступні вибори знов обирався в окрузі"?

 

Сергей Лукьянец: "армия бывших и нынешних депутатов возразят, что, работая в округах, в общественных приемных, осуществляя прием граждан, онимониторят ситуацию, что позволяет им из частных проблем сделать системные выводы, но для подобного мониторинга есть менее затратные и более эффективные способы, такие как еженедельные слушания в ВР, куда необходимо приглашать избирателей по отраслевым тематическим проблемным вопросам …".

Олександр Миколайович Соколов: "За один день депутат приймає не менше 10 чоловік. Отже, всі 450 депутатів ВРУ можуть за день прийняти не менше 4 500 людей. І ви вважаєте, що це менш ефективне ніж парламентські слухання? Доведіть".

 

Сергей Лукьянец: "мажоритарный принцип или частично-мажоритарный ничего хорошего Украине не принесет единственной ему альтернативой есть принцип избрания законодательного органа на основании партийных списковСистема выборов с открытыми партийными списками могла бы быть прогрессивной в случае, если быАктуальной и безальтернативной есть необходимость замены существующего материального выборного ценза на ценз интеллектуальныйК сожалению, какие механизмы смогут обеспечить сегодня этот процесс нет однозначного ответа …".

Олександр Миколайович Соколов: "Так ось за ради яких висновків було наскиртовано стільки помилок? Мушу розчарувати С. Лукянця. На щастя сьогодні є вичерпна відповідь на всі його питання в цьому абзаці: "Гібридна виборча система і її застосування протягом щонайменше трьох виборчих кампаній поспіль". Гібридна виборча система = пропорційна система з повністю відкритими списками і її трикратне застосування здатне перетворити політичні партії на " спозиционированые относительно традиционных цивилизованных, уже существующих, мировоззренческих идеологий, …", бо ті з них, які виявлять консерватизм, нездатність змінюватись, голосуванням виборців будуть викинуті на смітник історії.


Сергей Лукьянец: "Мне кажется, что вести разговор о двухпалатном парламенте, можно было бы, если бы украинцы избрали федеративно-территориальный путь развития …".

Олександр Миколайович Соколов: "А навіщо нам обирати цей шлях? Що позитивне матимемо на ньому"?

 

Andru Yesypenko: "Вся эта игра в 'кошки-мышки' уже порядком осточертела …".

Олександр Миколайович Соколов: "То, що маємо робити"?

 

Юрий Самсыка: "А кто сказал, что мажоритарщик не должен иметь своей программы …".

Олександр Миколайович Соколов: "Вибори депутатів – це не конкурс "Краща людина", а порядок найму слуг народу. "Неначе села погоріли, Неначе люди подуріли", завзято голосують за слуг народу, не вимагаючи від них жодних зобов'язань (програми) відносно змісту праці, яку ті робитимуть, коли слугуватимуть народу. Люди! Схаменіться! Котів в мішку не купуємо і претендентів без програми не підтримуємо і відрізняємо збірочку обіцянок від програми розвитку країни на п’ять років"!

 

Сергей Лукьянец: "Мажоритарщик не может иметь возможности реализации СВОЕЙ ПРОГРАММЫ.Такая возможность есть только у партий или коалиций".

Олександр Миколайович Соколов: "Не тільки виконати, а навіть створити реалістичну виборчу програму розвитку країни на п’ять років, дуже рідко хто здатен самотужки. А коаліції мають зазначену можливість тільки у тому випадку, якщо вони утворені на принциповій основі, на основі об'єднання в коаліцію заради виконання спільної програми, а не розподілу владних крісел".

 

Юрий Самсыка: "Люди добрые, о какой программе Вы говорите? Сегодня у БЮТ, ПР, УДАР, Фронт ЗМИН и пр. прекравсные программы"!

Олександр Миколайович Соколов: "Не те, що прекрасних, навіть поганеньких програм  у БЮТ, ПР, УДАР, Фронт ЗМИН и пр. не існує. Познайомтесь з вимогами до виборчої програми blogs.korrespondent.net/users/blog/ansokolov/a65848 аби більш не плутати її зі збірочкою обіцянок".

 

Юрий Самсыка: "В предлагаемом мною варианте, НАРОД сам определяет СВОЮ норму жизни и идет с ней на прием к депутату ...".

Олександр Миколайович Соколов: "Дивне у вас уявлення про народ. За вашим уявленням, невідомо яким чином, але народ здатен створити програму розвитку країни на п’ять років, а от обрати програму із пропонованих кандидатами в депутати – не здатен. І якщо він здатен творити такі програми, то на чортину мать йому потрібні депутати? Нехай тоді безпосередньо обирає уряд і передає ті програми йому для виконання".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВИБОРИ 2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.