Кухонна демократія

15 серпня 2012, 15:22
Власник сторінки
0
336

Роздуми про політичну систему країни

Кухонна демократія
Можемо сміятись з "недолугої" влади, яка відкриває кримінальні справи на людей, що можуть просто повісити плакат з котом і бабусею та дотепним жартом. Або зупиняє автобуси лише за ознакою, що там вісить прапор національний чи символіка національна. Або з того, що в Україні появився тероризм. Не було 20 років, а тут раз і появився. Можемо собі в соц. мережах обговорювати чергові затримання національно свідомих громадян, можемо так і далі думати, що у нас демократія...
Думаєте в 2004 році спокійно все закінчилось через те, що у нас влада думає про людей? Боюсь розчарувати, тоді ще Кучма мав свої важелі, а він таки хоч трохи але мав державницькі позиції. Та і владу передавали слабкому Ющенку, який по-суті був вихованцем системи. Та що там Ющенко, вони майже всі були вихідцями системи, тому кучмісти і не боялись віддавати владу тодішнім опозиціонерам.
Наразі маємо владу, яка не лише не має національної свідомості, постає питання чи взагалі їй притаманні людські цінності. Відштовхуємось від того, що більшість нинішніх можновладців це люди які повністю походять з криміналу або в найкращому випадку співпрацювали з криміналом. Думаєте те, що Президент сидів двічі за гратами, хай навіть «невинним», не залишило слід в його психіці? Чи можливо депутати та міністри, які пережили лихі 90-ті, не багато з їх оточення пережило кримінальні війни, думаєте на їх свідомості це не відобразилось?
Ціна людського життя для них близька до нуля. Їм не притаманні наші ідейні цінності. Вони думають іншими критеріями і категоріями (добре, якщо хоч думають).
Зараз нам готують шоу, яке вони називають виборами. Але що вони змінять? Опозиція, принаймні та, що називає себе об’єднаною, обіцяє нам зміни, обіцяє, що відмінить закон про мови, наприклад. Але це ж брехня! З такими списками і кандидатурами по більшості мажоритарних округів, явно не буде більшості в опозиції. Ніякого закону коли не буде більшості вони не відмінять. Але уявімо, що буде в опозиції 226 мандатів, тоді Гарант накладе вето і все! Не вірю я просто, що ця влада просто так віддасть 300 місць для опозиції. А для того, щоб не віддати є все: адмінресурс, вплив на виборчі комісії, непрозорі та слабкі кандидати від опозиції (майбутні тушки) і т.д.
Чергові вибори будуть лише черговим розчаруванням нашого народу.
Ми вважаємо, що у нас залишилась свобода слова, ми тішимось із думки про те, що у на поки не так як у Росії чи Білорусії. Але чи насправді все так? На телебаченні ще періодично виходять передачі, які можна назвати резонансними, але якщо резонанс зачіпає верхні ешелони, то чомусь раптово звільнити можуть авторів передачі або ведучих. Можуть чисто випадково відключати «неугодні» канали чи закривати сайти. Вони нам ще дають погратись в кухонну демократію, щоб ми думали, що ми вільні. Але чи вільні ми насправді?
  Я звісно можу помилятись, я хотів би навіть помилятись, однак факти говорять про інше. Ми живемо уже в недемократичній країні. Досить тішитись ілюзіями. Хочете перевірити? Тоді висловлюйте свої думки вголос, не на кухні чи в офісі, чи десь там ще. А на площах!
P.S. І на всяк випадок купіть вила…В господарстві пригодяться.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.