Новий Закон «Про референдум» - ще один крок до монархії.

16 січня 2013, 22:01
Власник сторінки
юрист
0
320
Новий Закон «Про референдум» - ще один крок до монархії.

Після виборів у Верховну Раду, які відбулися не зовсім по «сценарію» Партії Регіонів, вони вирішили утвердити свою «абсолютну» владу новим Законом.

6 листопада 2012 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про всеукраїнський референдум», а 27 листопада він був підписаний Президентом України.

«І що з того?», - сказав би пересічний громадянин, - «аби зарплату платили вчасно». А насправді, це вже відкритий наступ на народне волевиявлення, а отже – і на власний народ.

Цей закон став основним інструментом узурпації влади.

Після виборів у Верховну Раду, які відбулися не зовсім по «сценарію» Партії Регіонів, вони вирішили утвердити свою «абсолютну» владу цим Законом.  Мотивації додав той факт, що за результатами виборів у них ну аж ніяк не набирається 300 мандатів, а отже змінити Конституцію легально уже ніяк не вийде. Авторитет падав, а народне незадоволення росло, що і напоумило регіоналів створити антиконституційний закон, який повинен був допомогти вступу до Митного союзу, а саме основне – скасувати чинну Конституцію, і прийняти нову. Згідно з методик Партії Регіонів, які вони використовували на парламентських виборах, - це реально, адже вибір на сьогоднішній день залежить не від виборців, а від адміністративних ресурсів, фальсифікацій та міліцейської бандитської сили.

А тепер до суті Закону. Він передбачив чотири види референдуму:

·         законодавчий ( прийняття чи зміна закону )

·         ратифікаційний ( зміна території України )

·         загальний ( по будь якому питанню, крім бюджету, податків та амністії )

·         конституційний ( про зміну та скасування Конституції України).

Всеукраїнський референдум оголошується Президентом України за народною ініціативою, якщо її ініційовано з додержанням Основного Закону. Виходить досить цікава річ: Президент сам вирішуватиме яка народна ініціатива додержується норм Конституції, а яка ні.

Стоїть запитання про те, а чи підпише він «народну ініціативу», згідно якої всеукраїнський референдум і Президентські вибори 2014 року потрібно об’єднати, начебто для заощадження бюджету, а насправді для того, щоб строк перебування на престолі збільшився, або ще гірше: «ляжемо спати в республіці, а прокинемося в монархії».

Зміна території України відтепер залежить від Верховної Ради. Саме вона оголошуватиме референдум щодо цього питання. Оскільки більшість в парламенті регіоналів, то й це питання не буде «запилюватися на полиці». Вірогідно, що зовсім скоро Україна може залишитися без Криму, а "Межигір'я" віддамо Росії, щоб у разі приходу опозиціонерів до влади вони були впевненні про незастосування до них екстрадиції. І це все ми зробимо власноруч за «власною ініціативою».

Цікавою річчю є те,  що народне волевиявлення на всеукраїнському референдумі є остаточним і не потребує затвердження або схвалення будь якими органами державної влади. Так зазначено в Законі.

Опозиціонери почали публічно оголошувати цей документ свідченням узурпації влади.

За слова Віктора Медведчука, ініціатора Закону, перший референдум у відповідності з новим Законом «Про всеукраїнський референдум» має бути проведений саме з питання вступу України в Митний союз. Саме це, начебто, має допомогти нашій владі і опозиції позбутися ілюзій про так звану безальтернативності європейського вибору.

В опозиції своя думка: «Є одна ідея, яка дуже подобається владі - обрання Президента в парламенті. Враховуючи, що результати референдуму не потрібно затверджувати Верховній Раді, ми ніяк не зможемо зупинити або оскаржити цей процес», - упевнена представник БЮТ Ольга Бондар.

Закон – це не постійний інструмент, а його використання буде одноразовим лише для того, щоб змінити Конституцію. Він немає нічого спільного з реальним волевиявленням українців.

Як зазначив експерт, Ігор Коліушко: «Процедура виписана таким чином, що ніхто, крім влади, не зможе організувати референдум. Політичні партії та громадськість відсторонені від формування комісій з проведення референдуму. На такому референдумі можна буде зробити все що завгодно».

А тепер давайте пофантазуємо, до яких наслідків призведе цей закон. Регіонали приймають «неконституційну» Конституцію за якою в нас єдиний цар, який буде придумувати правила, вершити чудеса згідно них, і сам себе карати за порушення. З такою «демократією» наші права будуть зведені нанівець. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.