В Етноклубі чеський дует «Deši»

15 березня 2013, 12:45
Власник сторінки
0
183
В Етноклубі чеський дует «Deši»

19 березня о 20:00 в Етноклубі Набутків відбудеться концерт духового дуету «Deši» з Чехії. Лукаш Пільнай та Єва Жижковска поєднали в музичному проекті саксофон з австралійським діджеріжду.

В Етноклубі чеський дует «Desi»

19 березня, вівторок, о 20:00 в Етноклубі Набутків відбудеться концерт духового дуету «Deši» з Чехії. Лукаш Пільнай та Єва Жижковска поєднали в музичному проекті саксофон з австралійським діджеріду. Обидва інструменти випромінюють низькочастотну природу звучання і провадять нас у глибокий споглядальний стан.

Місце: Арт-кав'ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, «Дзиґа» 2-ий поверх)
Вхід: 60 грн., для членів дзиґівських клубів – 30 грн.

Цей чеський дует поєднує саксофон з австралійським діджеріду, проте «діджеріду+саксофон» — надто спрощена формула для Deši. Йдеться про діалог між народною та академічною музичними традиціями, між деревом та металом, між чоловіком та жінкою. Проект легко мігрує від джазу і фанку до етнічної музики.

Особливість Deši криється також в їхньому підході до гармонії. Якщо в більшості проектів за участю діджеріду цей інструмент відіграє скоріше ритмічну функцію або взагалі застосовується майже як перкусія, тут він є повноправним учасником композиції, взаємодіючи з духовими чи струнними на тембральному і тональному рівні, складаючи цілісний діалог мелодії та подиху.

Діжеріду треба читати в множині — Лукаш Пільнай, що навчався в Європі, Індії та Великобританії, є знаним майстром з виготовлення обертонових інструментів — бере на гастролі цілу колекцію власних творінь. Єва Жижковска віддає перевагу баритон-саксофону і кларнету.

Відео:
http://youtu.be/RVbKJmo0bMg SaveFrom.net
http://youtu.be/rBU-YPWaf2k SaveFrom.net

Дует відомий українській аудиторії по фестивалю АртПоле’2012. Цього рокуАртПоле підхоплює естафету європейського туру Deši, щоб нагадати незабутню атмосферу музичного свята в Унежі й запросити на наступний п’ятидобовий арт-нон-стоп. Зустрічайте Deši в березні в Ужгороді, Чернівцях, Житомирі, Києві та Коломиї.
Партнер проекту: Чеський центр

про Deši в мережі:
http://www.pilnaj.com/desi
http://www.bandzone.cz/desi
http://www.myspace.com/de2si
http://www.facebook.com/pages/Deši/145526792152480


Етноклуб набутків – Набуваймося в добрій манорії!
www.dzyga.com/ethnoclub
nabutky@gmail.com

група на facebook

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.