Америка презентувала винищувач шостого покоління.

08 квітня 2013, 19:20
Власник сторінки
хакер, каратель
0
8349
Америка презентувала винищувач шостого покоління.

Війна в небі та катастрофічне відставання України у технологіях.

У Вашингтоні на виставці Sea-Air-Space Exposition 2013, компанія Боінг презентувала новий проект винищувача шостого покоління F/A-XX.
Покоління літаків відрізняються, в основному за маневреністю, озброєнням і антирадарними засобами. Чим більше покоління тим краще технічне оснащення.

Планується що даний літак поступить на озброєння армії США у 30х роках, і замінить застарілі на той час винищувачі четвертого покоління.

Америка єдина країна в світі, в якої на даний час є винищувачі 5 покоління F-22 Raptor в кількості 195 штук. Але через величезну дороговизну(до 140 млн $ за штуку), виробництво законсервоване. Тому США шукають більш дешевий і технологічний варіант. Хоча існують й інші проекти винищувачів п'ятого покоління, які зараз тестуються.



Новий винищувач буде мати два екземпляри з пілотом і без. Саме безпілотний варіант і робить його страшною і потужною зброєю.
Відсутність людини у кабіни, крім економії місця і ваги дасть можливість робити маневри, котрі людина фізично не витримає.
Враховуючи розвиток комп'ютерних технологій, можна впевнено сказати, що в 30х роках цей літак буде не тільки радіокерований, а і буде мати складну і розумну програму, котра буде допомагати ним керувати і у випадку розриву зв'язку перебере на себе всі функції управління.

Жодна з країн у світі не має подібних проектів, і тільки Японія заявляє по початок розробки схожих винищувачів у 2016 році.

Крім того п'яте покоління теж мало хто почав розробляти, тільки у 20х роках поява таких літаків очікується у Японії, Росії, Китаю, Індії та Південної Кореї.



А тепер повернемось у нашу сурову дійсність.
Я впевнений, що дехто одразу подумав, мовляв "молодці америкоси, і тут обставили Рашку з величезним відривом".
Але нам то що з того?На озброєнні України стоять літаки четвертого покоління, МіГи і Су. Проте іх не дуже багато, та і через брак коштів знаходиться багато з них не в дуже доброму стані. При цьому жоден з них ми не можемо виробити самостійно. А не за горами кінець часу їх експлуатації!
Таким чином наша держава з кожним роком втрачає обороноздатність і не робить нічого для вирішення цієї проблеми.

Багато хто сподівається, що раз ми такі декларативно миролюбиві, то на нас ніхто і не нападе. Проте згадайте, чи спитав хтось Бельгію, чи Данію, чи Норвегію у світових війнах перш ніж окупувати їх території?
Перетин шляхів, ресурси і чорноземи, роблять Україну важливою стратегічною територією у глобальній боротьбі.

Інші уповають на закордонну допомогу, НАТО чи Росію, але де гарантія, що вступивши до того чи іншого союзу, нас знов не зрадять чи використають? Чи взагалі режими інших учасників союзу стануть тоталітарними, нацистськими чи комуністичними і неприйнятними для українського світу і знов таки доведеться розраховувати лиш на себе.
Тому повітряні сили і засоби ПВО та ПРО мають бути сьогодні основним пріорітетом для зміцнення української обороноздатності.
У найближчі роки Україні необхідно почати створювати власне виробництво винищувачів 4++ покоління з можливістю подальшого переходу до покоління п'ятого.
Щоб хоч на кінець 30х років, коли в США, Японії, а може і ще десь вже буде шосте покоління, в небо піднялись українські винищувачі 5го покоління, нехай і в невеликій кількості.
Ну і звичайно розробка і масове будівництво систем ПРО/ПВО, котрі можуть теж добре захищати українське небо, проте є значно дешевші.
Враховуючи історичний досвід,кількість війн в України, нарощавання військових бюджетів в світі, та розташування поряд з нами могутніх та ще й інколи агресивнихх держав, це питання виживання нашої нації і держави.

Хочеш миру готуйся до війни.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: США,Україна,авіація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.