Хто «роздерібанить» 10 млн грн?

23 квітня 2013, 13:55
Власник сторінки
0
481

Спроба аналізу складу конкурсної комісії Держмолодьспорту 2013 року.

26 квітня 2013 року конкурсна комісія Державної служби молоді та спорту України визначить молодіжні та дитячі громадські організації, що фінансуватимуться з державного бюджету. Відповідно до вимог Порядку проведення конкурсу, затвердженого Постановою КМУ № 1049, представники організатора конкурсу можуть складати не більше половини членів комісії, решта – делегати від громадських організацій, наукових установ, фахівці відповідно до тематики конкурсу та уповноважений представник громадської ради про організаторі конкурсу. 

 

Цікаво промоніторити дотримання саме цієї вимоги Державною службою молоді та спорту у розрізі балансу між представниками державних закладів та представниками третього сектору.

Цьогоріч конкурсна комісія складається з 15 осіб. Головою конкурсної комісії призначений Сергій Глущенко, перший заступник Голови Держмолодьспорту.

До квоти Державної служби молоді та спорту також відноситься Хохич Ігор Михайлович - директор департаменту з питань молоді та комунікацій Державної служби молоді та спорту, секретар конкурсної комісії, Войтенко Дмитро Валентинович - головний спеціаліст Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Єрьоміна Тетяна Юріївна - головний спеціаліст юридичного відділу Державної служби молоді та спорту, Мироненко Руслан Анатолійович - начальник фінансово-економічного управління Державної служби молоді та спорту (який відомий своїм упередженим ставленням до проектів молодіжних та дитячих організацій). Загалом 5 представників організатору конкурсу, всі – державні службовці.

Формально норма збережена і представники організатора конкурсу у конкурсній комісії складають усього одну третину від її складу. Але, хто ж представляє іншу частину конкурсної комісії?

І тут починається найцікавіше!

Наукові установи представляють лише 2 експерти: Балакірєва Ольга Миколаївна - кандидат соціологічних наук, завідувач відділу моніторигових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України, заступник голови конкурсної комісії, Бородін Євгеній Іванович - доктор історичних наук, професор, перший заступник директора Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України

До фахівців, з великою натяжкою, можна віднести також 2 людей у комісії: – Іонова Оксана Володимирівна - заступник начальника управління Міністерства культури і туризму, Ніколайчук Юлія Миколаївна - головний спеціаліст відділу соціальних технологій Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Несподівану квоту у цьогорічному складі конкурсної комісії набули представники політичних партій конкретного забарвлення: Жук Микола Васильович – народний депутат від Партії регіонів, Зубчевський Олександр Петрович – народний депутат від Комуністичної партії України та Сергієнко Роман Миколайович – помічник консультант народного депутата від тієї ж КПУ. А ви не здивувались, що в комісії немає жодного представника опозиції або хоча б позафракційного депутата? Я також не здивувався.

Здивування у мене викликала поява у складі конкурсної комісії Салацької Дар’ї Андріївни – майстра спорту України, студентки та чемпіонки України серед юніорів з невідомо якого виду спорту. Вважаю, що фахівцем вона не є у такому юному віці, а її приналежність до експертної або громадської спільноти ніяк не зазначена. Хоча можливо вона просто красуня? J

Що ж залишається? Зі сторони громадськості прозорість конкурсу цього річ намагається забезпечити Гордій Олена Ярославівна – голова виконавчого комітету молодіжної громадської організації «Центр інноваційних технологій «Лайф дірекшн». Але і тут з’являється АЛЕ. Згідно інформації, що доступна в мережі людина з таким прізвищем працює в Управлінні сімї, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації. Не думаю, що це її повна тезка J Другий представник Управлінні сімї, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації Булатович Галина Петрівна за сумісництвом представляє Громадську Раду при Державній службі молоді та спорту України.

Що ж маємо у сухому підсумку?

У складі конкурсної комісії з розгляду проектів молодіжних та дитячих громадських організацій 2013 року переважають державні службовці, що пов’язані з організатором конкурсу – Державною службою молоді та спорту України. х за приблизними розрахунками в комісії налічується до 11 осіб.

Друга впливова група – політична, хоча і налічує лише 3 особи, але має великий вплив, оскільки представлена лише провладними обранцями.

Зрозуміло, що і «дерібан» бюджетних коштів на молодіжну політику відбуватиметься з поміж організацій залежних від чиновників та політично заангажованих організацій. L

Аналіз складу конкурсної комісії наштовхує на невтішний висновок: практика реалізації нових процедур конкурсу, що передбачені Постановою КМУ від 12.10.2011 № 1049 знову використана чиновниками та чинною владою на власну користь. Корупція настільки вигідна справа, що до неї залучили і державну молодіжну політику.

Хіба це не сором???

ivan-volopov.livejournal.com
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.