Україна розквітне вогнями реклами або Київ - місто білбордів

10 листопада 2011, 13:01
Власник сторінки
0
31
Україна розквітне вогнями реклами або Київ - місто білбордів

Україна розквітне вогнями реклами або Київ – місто білбордів.

Сьогодні в самому серці старого Подолу на Контрактовій площі з’явилась нова пам’ятка - рекламний щит компанії РТМ. Судячи з його розташування, складається враження, що ця архітектурна одиниця важливіша за ту, яку вона собою затуляє - Гостинний двір.

Як видно з фотографій новий білборд встановлено на відстані, що не перевищує і п’яти метрів від пам’ятника архітектури 19-го століття. І саме тому туристи та гості міста вже ніколи не зможуть зробити знімку відкритої будівлі. Наприклад, от такої: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/9/98/Kontrakt.jpg

Чудо креативного світу встановлене прямо над тротуаром на пішохідному переході і тисне на голови перехожих тому що висота до нижньої кромки явно не перевищує трьохметрів.

Крім того, розташування доволі масивного рекламного щита над головами перехожих на настільки малому фундаменті несе небезпеку посиленому вітрі який часом буває у Киеві, особливо на відкритих майданах. При цьому ніяких розпізнавальних знаків (таблички з назвою компанії-власника, реєстраційного номеру, номеру та дати дії дозволу) на конструкції білборду не знайдено.

Отже виникає декілька питаннь:
1) Хто і на якій підставі прийняв рішення та дозволив встановлення рекламного щита у цьому місці? Та чи існує такий дозвіл?
2) Чи є межа засиллю рекламних щитів у місті та у всій країні. Навіть у Москві зовнішньої реклами менше, не кажучі про інші, розвинуті країни світу?
3) Чи є совість у представників рекламного бізнесу? Чи нахабство та жага до грошей вщент випалили таке поняття у цих людей?
4) Чи є естетичний смак, архітектурна освіта та любов до рідного міста у чиновників які видають дозволи на приниження та знецінення туристичної привабливості Києва?
5) Хто відповість за це свавілля?
6) Як боротись громадянам з проявами такого нахабства?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,реклама,билборд,чёрный юмор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.