Цвинтар у Василькові. Титулярним радникам і іншим колежським асесорам присвячується...

10 червня 2012, 19:50
Власник сторінки
writer
0
38
Цвинтар у Василькові. Титулярним радникам і іншим колежським асесорам присвячується...

Цвинтар у Василькові. Титулярним радникам і іншим колежським асесорам присвячується...

"На сѣмъ мѣстѣ погребено тѣло
Титулярнаго Советника
Андрея Ефимовича
ПИВИНСКАГО
скончался 5 генваря 1868 г.
на 80 году жизни своей.
Господи, упокой душу его во Царствіи Твоемъ."
Такий напис і схожі на нього можна знайти на старовинних надгробках маленького цвинтаря на подвір’ї Собору святих Антонія і Фодосія, що розтошаваний на високому валу в м. Василькові.
Достатьо почитати ці епітафії щоби навіть людині, яка не знайома з історією, стала зрозуміла різниця між культурою суспільства 19 століття і сучасного.
Для нас дивною і недоречною може здаватися традиція чинопочитання, що виливається у розмай звань і титулів, обов`язково присутніх поряд з іменем. Вони служили ознакою того, що похований був людиною порядною і гідною поваги. Особливо вражують жіночі могили, що включають такі формулювання як "Жена Генаралъ Маіора", "жена коллежскаго серетаря", "жена Коллежскаго Ассесора". Для сучасних жінок це навіть звучить принизливо, але як бачимо, у наших предків було інше ставлення і до жіночої долі і до престижу державної служби.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: история,туризм,Васильков
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.