Голова Полтавської ОДА — інвалід, що потребує сторонньої допомоги?

20 листопада 2016, 00:21
Власник сторінки
0
175
Голова Полтавської ОДА — інвалід, що потребує сторонньої допомоги?

Благодаря липовой инвалидности, Валерий Головко обворовывает бюджет Полтавщины

Як з'ясувалося, Валерій Головко, голова Полтавської ОДА – має довідку інваліда ІІ-ої групи через стійкі порушення в роботі ЦНС (центральної нервової системи).
Якщо взяти до уваги той факт, що до складу ЦНС входить як спинний, так і головний мозок - інфвалідність Головка набуває пікантного вигляду.
Варто зазначити, що Валерій Головко факт нервово-мозкової інвалідності  не афішує. 
Однак довідка з лікарні свідчить про цю інвалідність. 



Здавалось би, інвалід, то й що?  А от тут виникає ряд питань. Одне з таких питань полягає в тому, що  така інвалідна довідка дозволяє Головку одержувати додатково до чималенької зарплатні ще 7 тис.грн, тож, принаймні бухгалтерія облдержадміністрації — в курсі. А значить, нічого таємного тут немає.
Іваліднісь у губернатора, як свідчить довідка, сталася після ДТП у 1992 році. Валерію Головку на той час було 27 років. Документи Головкові оформила лікар-гастроентеролог Полтавської міської лікарні№ 4. 
Хоча фахова спеціалізація не давала змоги гастроентерологу ставити діагноз замість невролога, головний лікар 4-ої міської лікарні Леонід Куроєдов своїм підписом затвердив і діагноз, і довідку. Ну що ж, у нас і кухарка могла державою керувати, чому ж гастроентерелого у роботі ЦНС не петрати? Але в чому ж дійсна причина такої лікарської суперкомпетенції? 
Відповідь проста - дією довідкою як щитом головний лікар оберігав від втручання у свій “маленький” бізнес  відомого своєю “фінансовою ненажерливістю” Валерія Головка. Назва бізнесу “Лікарняна каса Полтавщини”. Це структура, яка щомісяця витягала з кишень полтавців чималі кошти у вигляді так званих членських внесків. І поки лікарі обдирали пацієнтів, головний пацієнт області став про всяк випадок інвалідом, тай ще по частині мозку. Чому про всяк випадок? Бо карта губернатора Полтавщини, великого друга політичного банкрута Арсенія Яценюка, - уже давно і безнадійно бита. 
А інвадідність... Ну, хоч якась індульгенція чи фінансова подушка. Та й проїзд у громадському транспорту буде пільговий.
Але, якщо врахувати той факт, як важно на Полтавщині оформити інвалідність навіть бійцям АТО після повернення з пекла війни, то...У кожного, хто живе і мислить по-людськи, вчинок “хворого” губернатора, викликає масу емоцій і слів, причому, здебільшого нецензурних.
Як видно з документів, діагноз у Валерія Головка є таким, що пацієнт навіть потребує сторонньої допомоги, зокрема, під час пересування.
Однак, це не заважає “інвалідові” постійно весело відпочивати у полтавському закладі громдського харчування “Кипяток”. Полтавці можуть побачити, як інвалід ІІ-ої групи ледь не щодня курить там кальян. Мабуть, це йому такі фізіотерапевтичні процедури прописали, разом з електрофорезом.
Однак, якщо ми звернемось до інструкцій, то побачимо, що ця інвалідність взагалі не залишає шансів на нормальне життя.
Відповідно до Інструкції про встановлення груп інвалідності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07.04.2004 року і зареєстрованої у Міністерстві юстиції України, підставою для встановлення ІІ групи інвалідності є стійкі, вираженої важкості функціональні порушення в організмі, зумовлені захворюванням, травмою або вродженим дефектом, що призводять до значного обмеження життєдіяльності людини (при збереженій здатності до самообслуговування) та не викликають потреби в постійному сторонньому нагляді, догляді чи допомозі. Тобто МОЗ дозволяє інваліду Головку самостійно ходити в туалет, але працювати губернатором - то є зась.
Тож виникає запитання — як така безнадійно “хвора” людина може керувати, приймати важливі для області рішення? 
Хоча... На Полтавщині інвалідність — то улюблена фішка проходимців. 
У Полтаві є громадський активіст Чередніченко, який працював "озвучкою" для пророшенівської влади і який узяв крупний кредит у “Марфінбанку”, а потім приніс довідку про інвалідність, а значить неспроможність віддавати кошти. Та й керівник управління охорони області — теж інвалід. Через тугоухість. Причому, хворобу має  особливу — цифри, якщо мова йде про гроші, — чує. 
Така ось епідемія інвалідності напала на Полтавщину. Чи не пора айболитам з Національного антикорупційного бюро України оголосити епідеміологічний стан на Полтавщині та помістити липових інвалідів на карантин від 5 до 15 років з конфіскацією?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.