Як нардеп Барна “попустив” громадських активістів

22 серпня 2016, 15:06
Власник сторінки
0
135
Як нардеп Барна “попустив” громадських активістів

Нещодавно нардеп від БПП Олег Барна на своїй сторінці у FB назвав членів громадських організацій та громадських активістів, які отримають зарплату, фарисеями.

Тож ті, хто живе за рахунок грандів, чи займається громадською діяльністю не безкоштовно (не маючи основної роботи), є не громадськими діячами а ФАРИСЕЯМИ суспільства, ще гіршими аніж політики.” – йдеться у пості.

Видно, що чоловік поняття зеленого немає що таке громадська діяльність та плутає її з волонтерською, це зрозуміло з його цитати “Громадська діяльність - це виключно безкоштовна і безкорислива діяльність на благо суспільства, в поза робочий час (не основна робота), винагородою за котру для особи є репутація, авторитет, повага”.

У розвинених країнах в громадських організаціях працівники отримають офіційну заробітну плату. В Україні це ще не дуже поширено оскільки громадські організації досить молоді, мало вузькоспеціалізованих та експертних організацій. До прикладу в Німеччині чимало громадських організацій, які надають освітні послуги, соціальні, експертні. Такі організації часто отримують замовлення від держави та муніципалітетів (влада намагається віддати максимум послуг на аутсорсинг ГОшкам, оскільки ті гнучкіші та ближчі до споживача). В Америці я спілкувався з громадською організацією, яка займається стратегічним розвитком територій вже понад 40 років і об’єднує фахівців та експертів. До речі, в Україні проблема з експертними організаціями. У нас стають експертами після двох прочитаних книг та трьох тренінгів. На заході експерт - це людина, яка має профільну освіту, працювала на керівних посадах в певній галузі і після чого пішла в працювати в громадську організацію.

Не розуміючи цього пан Барна “попустив”, до прикладу, Інститут політичної освіти, який реалізовує освітні проекти та допомагає владі ставати прозорішою. До речі, експерт даної громадської організації Олександр Солонтай нещодавно оприлюднив інформацію про кількість сплачених податків. В ту ж когорту потрапляє і Реанімаційний Пакет Реформ, Український незалежний центр політичних досліджень і навіть Міжнародний Республіканський Інститут (IRI)!

Ну що, громадські активісти, як ВАМ після такої заявочки парламентаря?

 

P.S. Я теж фарисей, оскільки працюю по трудовій угоді в Асоціації міст України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: скандал,громадський діяч,Блок Петра Порошенко,Олег Барна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.