Парад радикалізмів

31 серпня 2015, 21:19
Власник сторінки
Писатель,политический эксперт
0
550

Порошенко в сценарії з позачерговою сесією програв! Дошкульно програв! Програв Порошенко так щоб не програла Україна! Він, можливо, навіть буде винуватцем розвалу коаліції!

Спроба через позачергову сесію нахрапом  продавити зміни до Конституції є доволі самовпевненим  і радикальним кроком з боку президента Порошенка. Чому в останні дні літа? Чому  на позачерговій сесії? Чому так неоковирно попрацювали з формуванням громадської думки?  Адже реально було ще під час цілком збалансованої коаліції не забавлятися в кадрові перестановки за рахунок голосів опозиції!  Зрозуміло ж було, що й цього разу інтереси Порошенка  чомусь співпадуть із інтересами промосковського Опоблоку! Так і сталося й у цьому немає трагедії!  Але голосування  зафіксувало остаточне розмежування в рамках  коаліції. Тож до кінця виборів  Порошенко  і Опоблок тепер зафіксувалися як єдине ціле і щойностворений  партійний Титанік   БПП- Удар-Солідарність  якраз зусиллями  Опоблоку буде виштовхнутий на айсберг народного невдоволення. Опоблок - це не той кит, що тертиме  зарослі черепашками боки об  теплий борт  того Титаніка... Але нездатність прогнозувати наслідки власноруч спровокованих загострень і самим Порошенком, і його нинішньою командою, спричинила   кровопролиття  під парламентом.. Загинув молодий юнак, гвардієць, і не на передовій із ворогом, а в на передовій з політикою...Прикро, що постраждали військовослужбовці  Нацгвардії і правоохоронці...Але чи це був захист держави чи захист політиків , що спровокували своїх громадян? Тепер правоохоронці говорять про нібито приналежність до ВО Свобода  підозрюваного в підриві гранати - і це радикалізм одної   політсили у відповідь на радикалізм іншої, тепер  очевидці говорять, що після блокування трибуни депутати РПЛ,  після загострення сутичок  рятували поранених міліціонерів  - радикалізм парламентський і людська реакція на допомогу ближньому ...Зрозуміло, що найголовніший удар по репутації країни і народу якраз спричинений  неспроможністю до прогнозування  наслідків своїх дій на найвищому ешелоні. Зрозуміло також, що парламент не другий ешелон, але й не перший.  Але, навіть  після чергового поцілунку в засос із промосковською опозицією  з боку БПП- НФ, Самопомочі й РПЛ доведеться якось формалізувати саме Національну Опозицію. В піку промосковській опозиції. Для багатьох мажоритарників  така формалізація стане виходом із сірої зони, адже під тиском своїх виборців далі залишатись  в сірій зоні для них -  завелика розкіш. 
Зміни проголосовано з кровю, Конституційний Суд стане в януковицьку стійку - загального одобряса. Тільки якими тепер будуть ті наступні 300, що зголосяться за ці зміни проголосувати. Це будуть політики без облич! А може й колективне чмо? Тому  загострення , спричинене позачерговою сесії, запускає довгу гру, в якій  легітимність подальших змін до Конституції ставатиме все більш сумнівною!
Порошенко сьогодні програв! Дошкульно програв!  Він буде винуватцем розвалу коаліції! РПЛ,  котра  єдина чітко артикулювала позицію щодо таких змін до коаліції, стала ядром спротиву!  Самопоміч -  через внутрішню дискусію, через розкол вийшла на шлях мобілізації ліберального електорату, котрий теж не бачить перспективи в нинішіній владі! Батьківщина також визначилася! В останню мить!  А у  НФронті - лише констатація незвортності розвалу цієї політсили ! 
Тож 31 серпня можна назвати днем нової поляризації! Виборець не бажав бачити Опоблок у владі, але Порошенко  радикально змінив баланси, тож на те, що він сподівася прилетить скоро  назад  "отвєтка" як каже нинішня вулиця - політика ще не змінила аеродинаміку бумеранга! Політичні бумеранги прилітають назад  так само як і ті, що їх придумали аборигени!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.