Нам потрібна не велика Україна, а своя!

23 березня 2015, 22:38
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
52

Почуття патріотизму доводиться не словом, а ділом. Ми маємо діяти, маємо згуртовуватися, щоб відстояти честь та гідність своєї країни,а влада повинна надати нам таку можливість.

Усі спроби, які робила громада для формування Української національної гвардії, як загальнонацінального руху -  майданчику для  змін та реформ, на жаль, виявилися марними. Політики, які прийшли до влади на гаслах та завдяки революції гідності, ще досі діють на старих засадах і хочуть продовжувати зосереджувати владу тільки в своїх руках. Затягують з  прийняттям законів, які надають  громадянам більших прав та свобод . Нова - стара влада боїться втратити звичний контроль над суспільством і перейти у новий формат співпраці з громадою. Мова йде на сам перед  про ухвалення законів  самоорганізації та самоврядування про первинні територіальні громади, закон про « Українську війскову організацію», про «цівільну зброю та боеприпаси», закони довіри українцям.  Такі дії  можуть зміцнити націю і дозволити їй безпосередньо впливати на обрану владу. За час Майдану та під вливом війни народ  усвідомив свою силу, силу об’єднання. Зверхнє відношення до цих процесів з боку влади  може стати другим кроком до повалення існуючої системи, яка на разі ще й досі живе за радянською ідеологією. Протягом всього часу  триває протистояння українського національного руху  з імперскими намірами наших сусідів - Московією, Польщею,  Радянським Союзом найбільшою імперією свого часу. І навіть зараз, будучи Незалежною державою, ми й досі шукаємо права та можливості жити на український, а не російський, американський, європейский лад.

Якщо подивитися на історію української нації то, через призму часу видно, що українець може жити і займатися своїм ремеслом без великодержавних амбіцій, але обов'язково  на своїй землі за своїм укладом. Тому нам не потрібна ідея про імперію, нам потрібна наша держава, яка буде базуватися на українських традиціях і засада, на «Звичаєвому праві», де першим і головним пунктом буде земля, воля, самоповага. Якщо влада почне поважати народ, народ почне поважати владу, якщо держава буде поважати інші країни і агресора визнавати агресором, то інші країни будуть поважати нашу державу. Не добрим прикладом є Франція за часів Бонапарта та Німеччина за часів Гітлера, Радянський союз,а саме їх рішення піти шляхом зверхності над іншими державами. Наслідками таких дій був програш, який негативно вплинув на стосунки між ними й усім світом. Цей досвід нам особливо корисний у термін цього часу.

Зараз я говорю не тільки як громадський діяч, а й як людина з спортивним та бойовим досвідом. Самовпевненість це крок до програшу, ніколи не варто недооцінювати суперника. Найголовніше при оцінки власних можливостей належним чином оцінити і протилежну сторону. Кожна людина може тебе чомусь навчити і не варто про це забувати. Недарма батько українського народу Тарас Шевченко говорить: « чужого научайтесь, й свого не цурайтесь». Господь не просто так дав нам цю родючу землю, чисті ріки, нас-козацьких нащадків і наших гарних дівчат Ми можемо запозичити якісь технології чи методи в інших країн, але власні ітелектуальні ресурси однозначно треба використовувати по максимуму. Головне не потрапити  в пастку пустих трендів та глобальних « фішек» і не втратити свою самобутність, традиції та звичаї. Якщо вірно скоордиувати дії активної частини громадськості, використати її енергію, можливо б саме це слугувало поштовхом  та прикладом для нації.  Головною причиною гальмування законів суттю яких є звілнення енергії громадськості та підсилення  будь-яких активних проявів громади є страх влади втратити тотальний контроль.

Сьогодні настав час  формування підрозділів національної ідеології (козацтва, української військової організації) на добровольчих засадах. Українська військова організація є спільнотою українського народу, яка сформована на принципах єдності історичної свідомості, традицій і культури для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод і діє відповідно до свого статуту (положення), які розроблені за звичаєвим правом у межах Конституції та чинного законодавства України. Як говорив Цицерон: «Уявлення про любов єднаються в одному слові Вітчизна». Почуття патріотизму доводиться не словом, а ділом. Ми маємо діяти, маємо згуртовуватися, щоб відстояти честь та гідність своєї країни,а влада повинна надати нам таку можливість.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.