Про план взяття міста Донецька

07 липня 2014, 00:29
Власник сторінки
економіст
0
138
м.Донецьк, площа Леніна. Фото http://all-ukraine.livejournal.com/271777.html

Як захопити столицю Донбасу з мінімальними втратами живої сили і техніки

Ну, це не план, а лиш його частина. Як заблокувати мільйонне місто? Без виселення населення - ніяк! А якщо в місто поступатиме продовольство, то терористи можуть там сидіти, хоч 20 років поспіль.
Реально план полягатиме в іншому. Заблокують лише виїзди з міста. Якщо терористи хочуть тікати полями, то хай тікають. В полі їх теж можна піймати, якщо вистачить особового складу на очіплення Донецька, а це периметр в 200-300 км. Тобто за "слов'янським" сценарієм бойовики будуть вилазить на блок-пости, свої і українські, і тут їх будуть знищувати головним чином артилерійським і мінометним вогнем.
У бойовиків тим більше не вистачатиме сил для контролю мільйонного міста, тому вони біля кількох адміністративних будинків (ОДА, УМВС, СБУ, міськ- і райадміністрацій)  теж облаштують блок-пости, перетворивши ці будівлі на опорні пункти. Тобто буде такий собі Донецький архіпелаг, між "островами" якого будуть точитися воєнні дії.
Війська АТО теж почнуть потихенько захоплювати місто, створюючи вже свій "архіпелаг" зі своїх блок-постів.
Терористи можуть додатково мобілізувати в свої ряди населення Донецька, але в умовах блокади у них не вистачатиме зброї. Зауважимо, що Донецьк - не провінційний і пролетарський Слов'янськ. Потенційно мобілізувати тут можна більше, але "якість" людського матеріалу буде гірша. У офісного планктону нема пролетарської свідомості, зате є Інтернет. А втеча бойовиків зі Слов'янська і Краматорська наочно доказує безперспективність антиукраїнської боротьби. Тим більше, що Путін не збирається вводити в Україну війська.
Тобто при всіх розкладах на Гіркіна чекає поразка. Хоча маєток Ахметова в Ботанічному саду можна спалити. Гіркін все це розуміє, тому з ним можна домовитись. Кургінян вчора озвучив конспірологічну гіпотезу, що Гіркін на горі Карачун домовився з командуванням АТО звільнити Слов'янськ і Краматорськ в обмін на надання йому коридору до Донецька. Продовжимо думку Кургіняна і припустимо, що коридор йому гарантували і далі, до самого Криму. Чому до Криму? А тому, що в будь-якому іншому місці його уб'ють російські прикордонники. Живий Гіркін в Росії нікому не потрібен.
В Криму на нього чекає дружбан Гоблін. Якщо вдасця непомітно перепливти Сиваш а на кримському березі його зустрінуть люди Гобліна, то вважай, що вцілів, бо заарештувати Стрєлка Путін не посміє. Підстрелити Стрєлка при переході кордону - оптимальний варіант ліквідації. Як альтернатива лишається тільки  полоній.
Тобто, коли здача Донецька  передбачена угодою зі Стрєлком, то дійсно вистачить "блокади", як і говорить генерал Коваль.
А чом би й ні? Американці в Іраку купували саддамівських генералів разом зі штабами. А тут і купувати не треба, бартер. Ну а про роль живого Стрєлка в розвалі режиму Путіна напишемо іншим разом, коли буде точно відомо, що Гіркін вцілів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Стрелок,кургинян
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.